Docentenconcert 9 september in teken van Astor Piazolla

Op zaterdag 9 september aanstaande geven docenten van KEC een concert tijdens Open Monumenten Dag. U kunt om 15.00 in de Gelderlandfabriek en om 16.30 in het Oude Stadhuis luisteren naar overwegend Zuid Amerikaanse muziek. Toegang is gratis.

Docenten zang, hobo, saxofoon, piano, viool, contrabas, gitaar en accordeon spelen werk van onder andere Astor Piazzolla. Zijn muziek is bij het grote publiek bekend van ‘de traan van Maxima’. Piazzolla’s prachtige Oblivion wordt in een ensemble van accordeon en viool gespeeld. Accordeondocent Geleijn van der Ham speelt ook een eigen bewerking van het beroemde Libertango van Piazzolla op het mooie instrument bandeneon samen met docenten op hobo, piano, viool, saxofoon en contrabas. Geleijn van der Ham is net gestart bij KEC en hoopt mensen te inspireren om accordeonlessen te gaan volgen.

KEC docente Simone ten Brinke laat op zang, onder begeleiding van Adriaan Dropsie op gitaar, een frisse bossanova horen: ‘Chega De Saudade: No More Blues’ van Antonio Carlos Jobim. Simone is een nieuwe zangdocente bij KEC, geeft individuele zanglessen en is hiernaast dirigent van KEC’s popkoor KEC aan de LEK.

Kom genieten aanstaande zaterdag genieten van deze en andere musici van Kunst Educatie Culemborg.