Open volwassenen avond 5 oktober

Kunstproeven of oude dromen waarmaken?
Kom vrijdagavond 5 oktober naar Kunst Educatie Culemborg voor een ‘open huis’ voor volwassenen. Tussen 19.00 en 21.00 kan die oude droom worden waargemaakt: probeer dat ene instrument of pak het gewoon opnieuw op. Ook kan er worden samengespeeld, uw eigen (oude) instrument laten nakijken door een professional, of meedoen met een echt aanschuiforkest.
Dit aanschuiforkest start om 20.15, is voor alle niveaus en denkbare instrumenten. Leidraad is een speciaal voor deze avond geschreven arrangement geïnspireerd op ‘Baccarole’ en ‘Leid ohne Worte’. Uitproberen van een instrument kan bij de docenten viool, cello, contrabas, akoestisch of elektrisch gitaar, slagwerk, blokfluit, piano en keyboard, hobo, dwarsfluit, saxofoon en koorzang.
Naast muzikale dromerij kan geproefd worden aan kunst: wees welkom op een creatieve schrijverij, ga aan de slag met ‘fotograferen is meer dan alleen op een knop duwen’ of verbaas jezelf driedimensionaal met textiel en andere materialen. De creatieve schrijfproeverij staat in het teken van ‘ontdek en schrijf jouw verhaal’. Door te schrijven openen zich luikjes in je hoofd en wanneer dat gebeurd, stromen de verhalen van zelf naar buiten. Zo komen de mooiste verhalen op papier, dat is waardevol voor jezelf en je omgeving.
Bij interesse in ‘fotograferen is meer dan alleen op een knop duwen’: neem dan uw beste foto of – als u durft- uw slechtste foto mee op USB stick of als afdruk met een minimum formaat van 20×30 cm en ga de discussie aan over fotografie, die het subjectieve ‘mooi’ of ‘slecht’ vinden, overstijgt. Uiteraard kunnen er vragen gesteld worden over fotografie in het algemeen en in het bijzonder over de basiscursus fotografie, welke start op 2 november aanstaande.
De beeldende verrassing van de avond heeft als leidraad: ‘Soms heb je gewoon tijd, ruimte, en leuk gezelschap nodig om weer wat uit je vingers te laten komen.’ Samen met aanwezige materialen, techniekkennis, en zo nodig ideeën, zorgt de kunstdocent ervoor dat u zichzelf verbaast en met een mooi werk naar huis gaat. Er wordt gewerkt zowel in het platte vlak, drie dimensionaal en met textiel. Wilt u proeven wat er wordt bedoeld? Kom dan langs!

locatie: Brede School-west, zijderupsvlinderlaan 2, Culemborg.