Home > Fotografie

Fotografie

De lessen fotografie worden gegeven door docente Sylvy van Bochove.

Vanaf oktober 2018 verzorgt Sylvy de volgende lessen:

voor kinderen
(7 lessen van 1,5 uur)
Voor wie: kinderen van 8 tot 12 jaar
Start: vrijdag 2 november 2018
Data: november 2, 9, 16, 23, 30
december 7, 14

Tijd: 16.00 – 17.30 uur
Prijs: € 95,00

Fotograferen is kijken, kijken en nog eens kijken en dan pas de ontspanknop indrukken!
Deze cursus wordt een ontdekkingsreis langs de basisbegrippen van de fotografie. Je leert over compositie en de gulden snede. Over standpunt, over licht en nog veel meer.
Wat zet je op de foto en wat laat je juist weg. Of gaan we juist expres leuke ‘foutjes’ maken. Zelfs dat blijkt dan moeilijk te zijn!
Naast het leren maken van een interessante foto leer ik je ook op een abstracte manier te kijken naar de wereld om je heen. En wat dat betekent………… dat leg ik je allemaal uit tijdens de les!
Wanneer je met deze cursus mee wilt doen heb je een digitale fotocamera nodig!

Basiscursus Fotografie volwassenen
(7 lessen van 2 uur)
Start: vrijdag 2 november 2018
Data: november 2, 9, 16, 23, 30
december 7, 14
Tijd: 19.00 – 21.00 uur
Prijs: € 150,00

Sinds de intrede van de digitale camera is er veel veranderd in de fotografie. De fotografie is binnen ieders bereik gekomen en na het ‘deleten’ van vele beelden blijft er altijd wel een ‘mooi plaatje’ over.
Fotograferen is meer dan alleen de ontspanknop indrukken. Inzicht krijgen in de werking van de camera en het op een fotografische manier leren kijken staan voorop!

In deze cursus wordt ingegaan op technische begrippen als diafragma, sluitertijd, ISO en witbalans.
Uiteindelijk maken de compositorische elementen zoals licht, vorm en kleur het beeld. In deze cursus wordt veel aandacht besteed aan een creatieve manier van fotograferen en je grenzen verleggen.
De cursus bestaat uit 7 theoretische lessen waarin genoemde onderwerpen worden besproken.
Wekelijks krijg je foto-opdrachten mee om deze thuis zelfstandig te maken. De ene keer is de opdracht erop gericht om de mogelijkheden van je camera te ontdekken, een andere keer wordt een beroep op je creativiteit gedaan.

Wat heb je nodig?
Aanbevolen wordt een digitale spiegelreflex camera of een camera waarop je diafragma en sluitertijd handmatig kunt instellen.

Home > Fotografie