Instrument uitproberen tijdens festival Barok aan de Lek

Tussen 24 en 27 februari ondervindt Culemborg een muzikale gedaanteverandering: het wordt een kruising van het Napels en Venetië uit de zeventiende en achttiende eeuw. In drie historische kerken in de binnenstad worden in totaal zes concerten gegeven waarin Italiaanse barokmuziek centraal staat. De uitvoering ligt in handen van een combinatie van jonge professionele musici gespecialiseerd in historisch geïnformeerde uitvoering van barokmuziek en Culemborgse barokspecialisten.

Kijk voor meer informatie op www.muziekaandelek.nl

Barok aan de Lek

zaterdag 26 en zondag 27 februari

12.00 – 16.00 uur
Toegang gratis

Kom naar het Elisabeth Weeshuis Museum op zaterdag 26 en zondag 27 februari! Daar is een uitgebreid én muzikaal kinderprogramma als onderdeel van het muziekfestival Barok aan de Lek. Het hele weekend kun je vanaf 12:00 uur de volgende dingen doen:

– Versier je eigen Venetiaanse carnavalsmasker

– Kom kastanjes poffen, koken en bakken volgens historisch, Italiaans recept onder leiding van de keukenmeid

– Leer een instrument bespelen net als de Venetiaanse weeskinderen dat ooit deden. In elke kamer van het weeshuis kun je dit weekend kennismaken met een ander instrument onder begeleiding van docenten van Kunst Educatie Culemborg. Trombone, cello, contrabas, blokfluit, dwarsfluit, klassiek gitaar, viool en hobo, je kunt ze allemaal proberen. En dat is niet alles, op vertoon van het carnavalsmasker kan ieder kind gratis mee naar alle concerten van het muziekfestival. (Mits er nog plekken beschikbaar zijn.

 

Recent Posts