Eindconcert Culemborgse Schoolorkesten

Vrijdag 9 juli vond het eindconcert van de Culemborgse Schoolorkesten plaats in Brede School-west. Het hele concert was, doordat er beperkt publiek bij kan zijn, middels een livestream te volgen via de Facebookpagina van Kunst Educatie Culemborg.

Je zou het haast weer vergeten maar nog geen twee maanden geleden gingen eindelijk de deuren weer open voor culturele activiteiten! Kinderen van de Culemborgse Schoolorkesten hebben het afgelopen seizoen veelal online muzieklessen gevolgd ter ondersteuning van de orkestlessen. Deze orkestrepetities zijn de afgelopen maanden gelukkig wel fysiek doorgegaan en om dit bijzondere jaar goed af te sluiten werd op vrijdag 9 juli vanuit de grote zaal van Brede School-west een afsluitend eindconcert gegeven door de kinderen en docenten/dirigenten van het CSO. Het programma werd live uitgezonden via de Facebookpagina van KEC: https://nl-nl.facebook.com/KunstEducatieCulemborg. Het concert is nog steeds via deze link terug te zien.
Het orkest bestaat uit basisschoolleerlingen van groep 6, 7 en 8 uit heel Culemborg. Zij spelen op gitaar, toetsen, slagwerk, hobo, dwarsfluit, cello, viool, contrabas en zang.

De Culemborgse Schoolorkesten (CSO) is een samenwerkingsproject van Kunst Educatie Culemborg, Kon. Harmonie Pieter Aafjes en Brede School Culemborg. Met het project CSO worden het voor veel kinderen mogelijk om een heel seizoen lang de basis op één van de bovengenoemde instrumenten te leren én te ervaren hoe het is om in een orkest te spelen. Draagt u initiatief een warm hart toe? Neem dan een kijkje op de website van CSO:http://www.culemborgseschoolorkesten.nl

Recent Posts