Banner KEC Kunsteducatie Culemborg

Projecten

Doe Maar Mee Band 2024

Donderdag 11 april wordt de 3e editie van de Culemborgse ‘Doe Maar Mee Band’ gehouden. Aanvang 16.45 uur 

Met als doel meer samenwerking te bereiken tussen scholen, muziekscholen en muziekverenigingen voor het naschoolse muziekaanbod, wordt jaarlijks in heel Gelderland de Doe Maar Mee Band georganiseerd. Dit is meestal tijdens de Kindermuziekweek, waarbij in heel Nederland op basisscholen aandacht aan muziekonderwijs wordt besteed.

Dit is al weer het derde Doe Maar Mee Band, die startte i 2022. Dit keer gaat het Culemborgs Schoolorkest samen met het Distelvlinderkoor optreden in de aula van het Koningin Wilhelmina College (KWC) aan de Beethovenlaan 1 in Culemborg. Dit keer is de samenwerking gezocht met de muziekdocentes van het KWC en ook leerlingen van die school doen een bijdrage in het programma. Het Kindermuziekweeklied ‘Energie’ wordt gespeeld door het orkest en het Distelvlinderkoor neemt de zang voor haar rekening. Leden van kon. Harmonie Pieter Aafjes spelen voor deze gelegenheid mee.

Aanvang: 16.45 -17.30 uur

locatie: aula KWC

datum: donderdag 11 april 2024

toegang is gratis. Je bent van harte welkom.

Culemborg Mondiaal 2024

Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes en arrangeur dirigente Ines Leijen van Kunst Educatie Culemborg hebben de handen ineen geslagen om samen met het koor van het Armenia Cultureel Centrum een concert met Armeense muziek samen te stellen. Arrangementen voor koor en harmonieorkest, speciaal gemaakt voor dit concert, vormen de basis van een unieke samenwerking.

Culemborg Mondiaal 2024

KEC winterconcert 2023

Op 15 december 2023 houdt KEC weer haar jaarlijkse Winterconcert: KEC connects. 

Bijna traditie getrouw zal het ook dit jaar weer plaats vinden in de Grote of Barbarakerk aan de Kerkstraat 4 in Culemborg.
In de huidige tijd waarin de wereld op zijn kop lijkt te staan, is verbondenheid des te meer van belang geworden.
Muziek werkt van zichzelf al verbindend, maar om dit kracht bij te zetten, wordt zoeken docenten van KEC de onderlinge samenwerking, maar betrekt KEC ook buren, kennissen uit nieuwkomers doelgroepen om een steentje bij te dragen aan het programma met als thema: KEC connects.

Het slotstuk van Lionel Ritchie (Love oh Love) spreekt tot de verbeelding en biedt ruimte voor deelnemers uit verschillende culturen om in hun eigen taal mee te zingen.
Je bent van harte welkom. Aanvang: 19.30 uur.
Kassa open vanaf 19.00 uur.
toegang: € 6,- ( t/m 12 jaar gratis).

In de fotogalerij een impressie in beeld en met een korte impressie van het concert van 2022.

Uitmarkt 16 september

Zaterdag 16 september presenteren cultuur aanbieders zich tijdens de Culemborgse Uitmarkt tussen 10.30 en 19.00 uur. 

Cultuur Culemborg (Fransche School, Gelderlandfabriek, Elisabeth Weeshuis Museum, Vrijstad Drukker en Cultuurfonds Culemborg) en KEC presenteren gezamenlijk een dag vol activiteiten. In en rond de grote of Barbarakerk  zijn concerten, presentaties en workshops. Ook is er een informatiemarkt.

De UITmarkt geeft een inkijkje in de programma’s van de zalen en biedt een overzicht van wat iemand zelf kan doen: de tekencursus tot saxofoonles of aansluiten bij een koor. Ook is er informatie over de STIP voorstellingen, waarbij de bezoeker naar draagkracht betaalt. Het programma duurt van 10.30-19.00 uur. De Grote of Barbarakerk is de centrale plek, maar er zijn tevens activiteiten bij Zandstraat 23a en boomgaard achter het Weeshuis.

Verdere info en volledig programma in de week voorafgaand via www. cultuurculemborg.nl

poster Uitmarkt 2023

Doe Maar mee Band concert CSO 20 april

Op donderdag 20 april spelen 40 kinderen van het Culemborgse Schoolorkest samen met het Distelvlinderkoor, tijdens het ‘Doe Maar Mee Band’ concert in de aula van Lek en Linge om 16.45 uur.

Onder de noemer ‘Doe Maar Mee Band’ wordt er aan lokale samenwerking tussen scholen en muziekverenigingen (KEC en Pieter Aafjes) vorm gegeven, door een gezamenlijk concertje, waarbij het Kindermuziekweeklied van 2023 door orkest en koor wordt uitgevoerd. Daarnaast speelt het Culemborgse schoolorkest, bestaande uit zo’n 45 basisschoolleerlingen en enkele muziekdocenten, nog enkele stukken van hun kersverse repertoire. Het Distelvlinderkoor zingt enkele liedjes uit hun programma.

Toegang is gratis. Aanvang: 16.45 uur. Iedereen is welkom.

CSO concert 2022

Nieuwe voorzitter KEC

Sinds begin 2019 was stadsgenoot Jeroen Collignon  de voorzitter van het KEC. Hij droeg op 11 maart de voorzittershamer over aan Culemborger Jos van der Horst.

Kunst Educatie Culemborg (KEC) is een vereniging van 25 zelfstandige, gediplomeerde kunstdocenten. Op het gebied van kunsteducatie is KEC het centrale aanspreekpunt voor inwoners van Culemborg en omgeving. De docenten hebben een zelfstandige lespraktijk onder de paraplu van KEC. Bij KEC volgen wekelijks meer dan 500 leerlingen muziek- of beeldende kunstlessen. KEC-docenten verzorgen ook voor groep 3 t/m 8 van alle 13 basisscholen in Culemborg het binnenschools muziekaanbod. Daarnaast verzorgen KEC-docenten een deel van het buitenschoolse muziek- en beeldende kunstaanbod voor basisschoolleerlingen vanaf groep 1 in de vorm van o.a. instrumentele oriëntatie en atelierlessen. De docenten organiseren verder jaarlijks gezamenlijke activiteiten, zoals grote uitvoeringen en open dagen. Al met al biedt Kunst Educatie Culemborg voldoende keuze voor hobby of een lange carrière in de muziek of beeldende kunst. Jong en oud kunnen terecht bij KEC!

Sinds februari 2019 was  stadsgenoot Jeroen Collignon voorzitter van het bestuur, dat wordt gevormd door ouders van leerlingen, volwassen leerlingen en docenten. Vier jaren lang kon Kunst Educatie Culemborg profiteren van zijn kennis en ervaring als algemeen manager en bestuurder van diverse sportverenigingen in het bijzonder. Een periode waarin de Covidpandemie grote impact had op de activiteiten van KEC. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 11 maart jongstleden werd Jeroen daarom bijzonder hartelijk bedankt voor zijn inzet en de diensten die hij in de voorbije vier jaar bewees.

Tegelijkertijd accepteerden de leden de voordracht door het bestuur van Culemborger Jos van der Horst als nieuwe voorzitter. Jos woont en werkt sinds 1995 in Culemborg. Hij timmerde met zijn bedrijf Quanta NpM meer dan 25 jaar aan de weg als adviseur en trainer in het publieke domein. Met als speerpunten de versterking van vakmanschap en ondernemerschap. Zijn opdrachtgevers waren overheden, onderwijs- en cultuurinstellingen en organisaties in de werelden zorg, welzijn, hulpverlening en wonen. Jos is sinds kort met pensioen en wil nu zijn steentje bijdragen aan kunst en cultuur in Culemborg

KEC Winterconcert 2022

Ensemble concert

Op woensdag 14 december treden tussen 18:30 en 19:30 uur twee ensembles van Kunsteducatie Culemborg (KEC) op: Dwarsfluitensemble “Flautissimo” en Ensemble “Mélange”. Het optreden vindt plaats in de Brede School aan de Zijderupsvlinderlaan 2 te Culemborg en is vrij toegankelijk.

Ensemble Mélange is een groep van 11 enthousiaste amateur musici die met hun gevarieerde instrumentarium een kleurrijk programma uitvoeren. In het ensemble klinken zowel blaasinstrumenten (dwarsfluit, blokfluit, basklarinet, fagot) als strijkinstrumenten (viool, cello, contrabas) en piano. Ook het programma is veelzijdig. Tijdens dit concert klinkt bijvoorbeeld een temperamentvolle Spaanse Dans en het mooie lied “Morning has broken”.

Voor dwarsfluitensemble “Flautissimo” is dit het eerste optreden. De volwassen fluitisten spelen mooie klassieke werkjes en onder meer “Hello Dolly”. Beide ensembles repeteren (los van elkaar) op woensdagen van 18:45 tot 19:30 uur in de Brede School, zo eens in de 2 à 3 weken. Voor meer informatie: m.krouwel@casema.nl / 06-44856941. www.mariloukrouwel.nl

Dwarsfluitensemble “Flautissimo!”

Speel jij dwarsfluit en wil je graag samen muziek maken? Meld je dan aan voor het dwarsfluitensemble van Marilou Krouwel!

Dwarsfluitensemble “Flautissimo!” repeteert op woensdagavonden, eens in de 2 à 3 weken, van 18:45 tot 19:30 uur, in de Brede School aan de Zijderupsvlinderlaan 2 te Culemborg.

Niveau: vanaf 2 à 3 jaar speelervaring tot gevorderd.

Voor volwassenen en jongeren.

Mogelijkheid om op alt- of bas-dwarsfluit te spelen.

Kijk op de website dwarsfluitensemble (mariloukrouwel.nl)

Van harte welkom!

Neem contact op voor meer informatie en aanmelden:

m.krouwel@casema.nl / 06-44856941

Kinderen van groep 4 en 5, opgelet!

Beste kinderen van groep 4 en 5,

Blokfluit spelen, dat is leuk! Kun jij er een mooie toon uit toveren?

We gaan meteen samenspelen vanaf de eerste les. Ook maak je kennis met alle soorten blokfluiten, van de allerkleinste tot de allergrootste!

En we gaan een eigen muziekstuk maken, noten leren lezen, allerlei leuke liedjes zingen en spelen. Ook leren we in december een Sinterklaas- en een Kerstliedje.

Heb jij daar wel zin in? Meld je dan aan voor de blokfluitgroep van KEC in de BSW!

Waar en wanneer?

Na de herfstvakantie beginnen we op donderdagmiddag 3 november met de eerste les in de Brede School West (Zijderupsvlinderlaan 2 in Culemborg). Tijd: van 17.00 tot 17.45 uur.

Aanschaf blokfluit

Sommige kinderen hebben al een blokfluit. Kinderen die nog geen blokfluit hebben kunnen gebruik maken van een huur/koop regeling.

 

Proefles

Donderdag 3 november is een proefles, je bent van harte welkom om uit te proberen of je het leuk vindt. Als je het leuk vindt en daarna echt op les wilt komen kan je het inschrijfformulier ingevuld inleveren.

De lessenserie kost € 78,-  voor 15 lessen (tot en met donderdag 2 maart) en is inclusief materiaal, zoals werkbladen.

De lengte van de les hangt af van het aantal deelnemers. De eerste les is 45 minuten en duurt van 16.00 tot 16.45 uur. Zijn er 8 of meer kinderen in de groep dan ga ik 60 minuten les geven.

Tot donderdag 3 november om 16.00 uur!

Met vriendelijke groet,

Leonard Krijgsman (docent blokfluit, AMV en scholenprojecten)

06 447 922 98

lkrijgsmannen@gmail.com

www.desteck.nl

kunsteducatie-culemborg.nl

Uitmarkt Culemborg: Een terugblik

Op zaterdag 17 en zondag 18 september vond de eerste Culemborgse Uitmarkt plaats. KEC was prominent aanwezig met een programma op zaterdag in de Oud Katholieke Kerk en met een multicultureel concert Culemborg Mondiaal ’s avonds in de Grote of Barbarakerk. Hieronder een foto impressie van beide momenten

Docent/leerling presentaties Oud Katholieke Kerk
Tussen 11.30 – 17.00 uur gaven docenten en leerlingen van KEC presentaties in de Oud Katholieke Kerk aan de Varkensmarkt.

Culemborg Mondiaal

KEC docenten en leerlingen, kon. Harmonie Pieter Aafjes, Molukse groep LaePose en Marokkaanse muzikanten gaven een gezamenlijk concert. Voor deze gelegenheid werden arrangementen geschreven door KEC docenten Ines Leijen en Baxter.


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/kunsteducatiec/domains/kunsteducatie-culemborg.nl/public_html/wp-content/plugins/jupiter-donut/includes/helpers/bfi_thumb.php on line 519

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/kunsteducatiec/domains/kunsteducatie-culemborg.nl/public_html/wp-content/plugins/jupiter-donut/includes/helpers/bfi_thumb.php on line 520

Eindconcert Culemborgse Schoolorkesten

Vrijdag 9 juli vond het eindconcert van de Culemborgse Schoolorkesten plaats in Brede School-west. Het hele concert was, doordat er beperkt publiek bij kan zijn, middels een livestream te volgen via de Facebookpagina van Kunst Educatie Culemborg.

Je zou het haast weer vergeten maar nog geen twee maanden geleden gingen eindelijk de deuren weer open voor culturele activiteiten! Kinderen van de Culemborgse Schoolorkesten hebben het afgelopen seizoen veelal online muzieklessen gevolgd ter ondersteuning van de orkestlessen. Deze orkestrepetities zijn de afgelopen maanden gelukkig wel fysiek doorgegaan en om dit bijzondere jaar goed af te sluiten werd op vrijdag 9 juli vanuit de grote zaal van Brede School-west een afsluitend eindconcert gegeven door de kinderen en docenten/dirigenten van het CSO. Het programma werd live uitgezonden via de Facebookpagina van KEC: https://nl-nl.facebook.com/KunstEducatieCulemborg. Het concert is nog steeds via deze link terug te zien.
Het orkest bestaat uit basisschoolleerlingen van groep 6, 7 en 8 uit heel Culemborg. Zij spelen op gitaar, toetsen, slagwerk, hobo, dwarsfluit, cello, viool, contrabas en zang.

De Culemborgse Schoolorkesten (CSO) is een samenwerkingsproject van Kunst Educatie Culemborg, Kon. Harmonie Pieter Aafjes en Brede School Culemborg. Met het project CSO worden het voor veel kinderen mogelijk om een heel seizoen lang de basis op één van de bovengenoemde instrumenten te leren én te ervaren hoe het is om in een orkest te spelen. Draagt u initiatief een warm hart toe? Neem dan een kijkje op de website van CSO:http://www.culemborgseschoolorkesten.nl

Slot Akkoord 3 juli

De pandemie heeft veel doorzettingsvermogen en geduld van iedereen geëist, daarom zullen de leerlingen van Baxter afsluiten met een feestelijk eind van het seizoen! Er zullen recent opgenomen composities gespeeld worden en nog veel meer van het afgelopen jaar. Verwacht ook hapjes, drankjes en slingers om het feestelijke plaatje af te maken.

Kom kijken en geniet met ons van deze feestelijke seizoensafsluiting op zaterdag 3 juli van 12:00 tot 15:00 uur!

KEC aan de lek

“KEC aan de Lek” is een popkoor verbonden aan het KunstEducatiecentrum Culemborg. Ook wij kunnen helaas niet fysiek samen zingen op het moment (vanwege het coronavirus dat ons nog steeds in de greep houdt), maar dat weerhoudt ons er niet van op een creatieve manier toch actief te blijven! In deze video zie je onze ‘vocal-group’, een selectie van zangeressen uit de groep die samen werkten aan de klassieke medley uit de musical Hair “Aquarius/Let the sunshine in”.

Aquarantanius | Let the sunshine in - KEC aan de Lek voices

Terugblik op prachtig online concert

Zondag 13 december hield KEC een prachtig online concert. Dank zij alle inspanningen van docenten, leerlingen, cursisten, met professionele presentatie van Lisa Wade, een mooie achtergrond en belichting door DS-events en livestreaming door Erik, kunnen we terugkijken op een evenement om trots op te zijn.

KEC in the spotlights online concert 13 december 2020

Online concert 13 december

IN THE SPOTLIGHTS: Online concert KEC met gastpresentatrice Lisa Wade, bekend van Het Klokhuis!

In deze periode van thuis blijven is het toch mooi als er ergens muziek gemaakt wordt. Daarom kun je op zondagmiddag 13 december tussen 14.00 en 16.00 uur ONLINE genieten van optredens uitgevoerd door leerlingen en cursisten van Kunst Educatie Culemborg.

2020 is het 5 jarig LUSTRUM van KEC als vereniging: iets om te vieren vonden wij! We hebben daarom onze leslocatie omgebouwd tot concertzaal, rekening houdend met alle huidige beperkingen. We zijn trots dat we op deze manier een mooi programma aan optredens kunnen aanbieden. Het concert is een live registratie van een groot aantal samenspelvormen die binnen KEC worden aangeboden zoals popbands, orkestjes en ensembles. Het wordt uitgezonden via een LIVESTREAM die te volgen is via FACEBOOK. 

Tijdens de wisselingen in het programma geven de docenten in een kort filmpje een uniek inkijkje in hun lespraktijk om zo de bezoekers een beter beeld te geven van het diverse aanbod aan lessen binnen KEC. Denk bijvoorbeeld aan de gitaarlessen, pianolessen of de vioollessen. Maar KEC biedt ook diverse cursussen zoals de fotografie cursus en producers workshops.

Het hele concert wordt gepresenteerd door Lisa Wade, bekend van radio en TV! (o.a. van Vroege Vogels en Het Klokhuis). Daarnaast is Lisa ook stemacteur en schrijfster. 

Om het concert bij te wonen op ZONDAG 13 december, kun je GRATIS inloggen via de link die een UUR voorafgaand aan het concert (aanvang 14.00 uur) op de KEC Facebook wordt geplaatst op facebook.com/KunstEducatieCulemborg of via deze pagina.

Het programma van uur één bestaat globaal uit:

 • gitaarensembles o.l.v. Martin Meijer en Sharad Joshi
 •  piano duo’s en ensembles o.l.v. Baxter en Olga Mertsalova
 • Dwarsfluitensemble o.l.v. Marilou Krouwel
 • popband the Rockstars o.l.v. Judith Jobse en Hans van der Heide
 • Saxofoonensemble o.l.v. Manon Vermeer

Uur twee bevat:

 • popband de Roze Goordeien en Last Minute
 • gitaarensemble o.l.v. Adriaan Dropsie
 • blokfluitensemble o.l.v. Leonard Krijgsman
 • Zang en Ukele
 • piano en dans o.lv. Baxter
 • Djembegroep Sabunyuma

Wij hopen je online te ontmoeten!

KEC in the spotlights online concert 13 december 2020

Bandbootcamp concert 29 augustus terugkijken

In de week van 24 t/m 28 augustus hebben diverse jongeren hard geoefend tijdens de bandbootcamp, onder leiding van gitaardocent Hans van der Heide en zangdocente Judith Jobse. Zaterdag 29 augustus gaven zij een online concert vanuit de Brede School-west.

Bandbootcamp viert haar 5e editie. Tijdens eerdere edities werd deze week afgesloten met optredens tijdens Culemborg blues. Dit jaar is door de bijzondere omstandigheden gekozen voor een online concert vanuit de oefenlocatie.

De optredens van de bands die deelnamen aan de Bandbootcamp  zijn terug te zien via de facebookpagina van de bandbootcamp

Deel 1: De Rockstars (9-12 jaar)
Deel 2: De Roze Goordeinen (11 -15 jaar)
Deel 3:  Last Minute (15 – 17 jaar)

Deelnemende bands:

KEC leerlingen musiceren in tijden van Corona

Culemborgse gitaarleerlingen van gitaardocent Sharad Joshi spelen in deze video het lied ‘zo puur kan liefde zijn’. Tekst is van Paul de Leeuw op muziek van Adèle’s ‘ make you feel my love’.

Opgenomen vanuit de thuissituatie in april een mei 2020 en gemonteerd door Sharad.

Zo puur kan liefde zijn.

online concert KEC 25 juni terugkijken

KEC leerlingen in online uitzending uit de Gelderlandfabriek

De Gelderlandfabriek organiseert samen met LEK studio sedert maart 2020 concerten  livestream  uitzendingen via de Gelderlandfabriek Facebookpagina en via Youtube. Edititie # 11 werd verzorgd door KEC leerlingen. Donderdag 25 juni 2020

Op 25 juni verzorgden KEC leerlingen en docenten een concert van ruim een uur,  met als titel ‘KEC in de Spotlights’. Het programma bestond uit solisten, duetten en kleine ensembles op piano, gitaar, zang, ukulele, blokfluit en clavecimbel en tot slot een popband.

Ook benieuwd naar dit concert? Het is terug te zien op het youtubekanaal van de Gelderlandfabriek of via deze link.

Piano opnames door leerlingen Baxter

Binnenkort kun je via de pagina van Baxter op deze site de opnames, gemaakt door zijn leerlingen, beluisteren.
In Studio Artichoque in Tilburg zijn de leerlingen boven zichzelf uitgestegen. Dit is al de tweede keer dat het seizoen wordt afgesloten met opnames in een professionele studio. Hou de site in de gaten!

Kunsteducatie Culemborg

KEC is een vereniging van 25 enthousiaste gediplomeerde kunstvakdocenten. Zij zetten zich er voor in om jong en oud in Culemborg en omstreken voldoening en plezier aan kunstbeoefening te laten beleven.