Banner KEC Kunsteducatie Culemborg

Projecten

KEC Rocks the Chicken

Vrijdagavond 5 juli 2019 gaven vier KEC-bandjes een spetterend optreden in een overvolle ‘Bruine Kip’ in Beusichem. De bands met jongeren hebben een heel jaar bandcoaching gehad van gitaardocent Hans van der Heide. De twee bands met volwassenen werden ook mede gecoached door zangdocente Judith Jobse. Na de zomer gaan de bands weer verder: we kijken uit naar een volgend optreden.

Zet vast in de agenda: zondagmiddag 1 september 2019 treden de bands op die de laatste week van de zomervakantie een bandbootcamp gaan volgen bij Hans en Judith

Bezoek Koningspaar Culemborg 29 mei

Woensdag 29 mei 2019 verzorgden leerlingen van Lek en Linge en KWC een muziekprogramma ter ere van het bezoek van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima aan de Betuwe. Die dag  werd afgesloten met een bezoek aan het Oude Stadhuis op de Markt van Culemborg, waar o.a.het KEC orkest o.l.v. Jan Lucas van Velzen het schoolkoor begeleide. Daarnaast waren diverse optredens van zangers, zangeressen, solo of ondersteund door gitaar of piano. In de foto’s en filmpje hieronder een impressie.

Met dank aan Culemborg TV voor het beeldmateriaal!

Open dag

Drie maal per jaar opent KEC haar deuren met als doel een kijkje in de keuken te geven. Tijdens deze DOEDAG kun je ervaren hoe het is om een instrument te bespelen, in een koor te zingen of laat je inspireren door de docenten beeldende kunst (tekenen, schilderen, creatief schrijven en fotografie). Doedagen zijn altijd de eerste zaterdag van september en februari. Een speciale Volwassenen open avond houdt KEC op de eerste vrijdag van oktober.

Exposities

Beeldend werk van cursisten wordt doorlopend getoond in het atelier in de Brede School-west. Kijk voor extra exposities (vaak begeleid met muziek) in de KEC agenda

Leerlingconcert

Elke muziekdocent organiseert voor zijn/haar leerlingen eenmaal per jaar een moment waarop zij hun inspanningen aan publiek kunnen laten horen. Deze voorspeelmiddag of avond zijn waardevol voor leerling en ouders.

Zomeruitvoering

Eens per twee jaar organiseert KEC met leerlingen en cursisten een themavoorstelling. De uitvoering is een afspiegeling van de diversiteit aan kunstdisciplines binnen KEC. Muziek, theater en beeldende expressie vormen samen een totaal voorstelling voor jong en oud.

Historie:
2015: thema Spanje (buitenconcert bij Werk  aan ’t Spoel)
2016 thema Sprookjes (in samenwerking met kon. Harmonie Pieter Aafjes, buitenconcert bij Werk aan ‘t Spoel).
2017: thema: Filmklassiekers (Gelderlandfabriek)
2018: thema: Culemborg en het Water, in samenwerking met ‘Theaterjuf’ Sandra van Wijk.

Kerstmis

Medio december verzorgen KEC docenten en leerlingen een grote uitvoering in de Grote of Barbarakerk in Culemborg, geheel  in het teken van Kerstmis. Voor deze gelegenheid worden verschillende orkesten en ensembles samengesteld, al dan niet begeleid door sfeerimpressies van cursisten beeldende vorming.

Kunsteducatie Culemborg

KEC is een vereniging van 25 enthousiaste gediplomeerde kunstvakdocenten. Zij zetten zich er voor in om jong en oud in Culemborg en omstreken voldoening en plezier aan kunstbeoefening te laten beleven.