Banner KEC Kunsteducatie Culemborg

Projecten

Kom kijken bij de Uitmarkt in Culemborg!

KEC doet mee met de eerste Culemborgse Uitmarkt op zaterdag 25 en 26 september. Kijk voor het hele programma in de brochure, maar hier vast een overzicht van KEC bijdragen:

Zaterdag 25 september
 1. Museumtuin: Balcanica-orkest
 2. Oud-Katholieke kerk. continuprogramma tussen 12.00-16.30 uur
 3. Infostand en kooroptredens in de Grote of Barbarakerk. Hier kun je ook terecht met al je vragen en voor info over proeflessen.
Zondag 26 september
14.00-15.00 uur

Docentenconcert in de Grote of Barbarakerk. Toegang gratis.

Eindconcert Culemborgse Schoolorkesten

Vrijdag 9 juli vond het eindconcert van de Culemborgse Schoolorkesten plaats in Brede School-west. Het hele concert was, doordat er beperkt publiek bij kan zijn, middels een livestream te volgen via de Facebookpagina van Kunst Educatie Culemborg.

Je zou het haast weer vergeten maar nog geen twee maanden geleden gingen eindelijk de deuren weer open voor culturele activiteiten! Kinderen van de Culemborgse Schoolorkesten hebben het afgelopen seizoen veelal online muzieklessen gevolgd ter ondersteuning van de orkestlessen. Deze orkestrepetities zijn de afgelopen maanden gelukkig wel fysiek doorgegaan en om dit bijzondere jaar goed af te sluiten werd op vrijdag 9 juli vanuit de grote zaal van Brede School-west een afsluitend eindconcert gegeven door de kinderen en docenten/dirigenten van het CSO. Het programma werd live uitgezonden via de Facebookpagina van KEC: https://nl-nl.facebook.com/KunstEducatieCulemborg. Het concert is nog steeds via deze link terug te zien.
Het orkest bestaat uit basisschoolleerlingen van groep 6, 7 en 8 uit heel Culemborg. Zij spelen op gitaar, toetsen, slagwerk, hobo, dwarsfluit, cello, viool, contrabas en zang.

De Culemborgse Schoolorkesten (CSO) is een samenwerkingsproject van Kunst Educatie Culemborg, Kon. Harmonie Pieter Aafjes en Brede School Culemborg. Met het project CSO worden het voor veel kinderen mogelijk om een heel seizoen lang de basis op één van de bovengenoemde instrumenten te leren én te ervaren hoe het is om in een orkest te spelen. Draagt u initiatief een warm hart toe? Neem dan een kijkje op de website van CSO:http://www.culemborgseschoolorkesten.nl

Slot Akkoord 3 juli

De pandemie heeft veel doorzettingsvermogen en geduld van iedereen geëist, daarom zullen de leerlingen van Baxter afsluiten met een feestelijk eind van het seizoen! Er zullen recent opgenomen composities gespeeld worden en nog veel meer van het afgelopen jaar. Verwacht ook hapjes, drankjes en slingers om het feestelijke plaatje af te maken.

Kom kijken en geniet met ons van deze feestelijke seizoensafsluiting op zaterdag 3 juli van 12:00 tot 15:00 uur!

KEC aan de lek

“KEC aan de Lek” is een popkoor verbonden aan het KunstEducatiecentrum Culemborg. Ook wij kunnen helaas niet fysiek samen zingen op het moment (vanwege het coronavirus dat ons nog steeds in de greep houdt), maar dat weerhoudt ons er niet van op een creatieve manier toch actief te blijven! In deze video zie je onze ‘vocal-group’, een selectie van zangeressen uit de groep die samen werkten aan de klassieke medley uit de musical Hair “Aquarius/Let the sunshine in”.

Aquarantanius | Let the sunshine in - KEC aan de Lek voices

Online concert 13 december

IN THE SPOTLIGHTS: Online concert KEC met gastpresentatrice Lisa Wade, bekend van Het Klokhuis!

In deze periode van thuis blijven is het toch mooi als er ergens muziek gemaakt wordt. Daarom kun je op zondagmiddag 13 december tussen 14.00 en 16.00 uur ONLINE genieten van optredens uitgevoerd door leerlingen en cursisten van Kunst Educatie Culemborg.

2020 is het 5 jarig LUSTRUM van KEC als vereniging: iets om te vieren vonden wij! We hebben daarom onze leslocatie omgebouwd tot concertzaal, rekening houdend met alle huidige beperkingen. We zijn trots dat we op deze manier een mooi programma aan optredens kunnen aanbieden. Het concert is een live registratie van een groot aantal samenspelvormen die binnen KEC worden aangeboden zoals popbands, orkestjes en ensembles. Het wordt uitgezonden via een LIVESTREAM die te volgen is via FACEBOOK. 

Tijdens de wisselingen in het programma geven de docenten in een kort filmpje een uniek inkijkje in hun lespraktijk om zo de bezoekers een beter beeld te geven van het diverse aanbod aan lessen binnen KEC. Denk bijvoorbeeld aan de gitaarlessen, pianolessen of de vioollessen. Maar KEC biedt ook diverse cursussen zoals de fotografie cursus en producers workshops.

Het hele concert wordt gepresenteerd door Lisa Wade, bekend van radio en TV! (o.a. van Vroege Vogels en Het Klokhuis). Daarnaast is Lisa ook stemacteur en schrijfster. 

Om het concert bij te wonen op ZONDAG 13 december, kun je GRATIS inloggen via de link die een UUR voorafgaand aan het concert (aanvang 14.00 uur) op de KEC Facebook wordt geplaatst op facebook.com/KunstEducatieCulemborg of via deze pagina.

Het programma van uur één bestaat globaal uit:

 • gitaarensembles o.l.v. Martin Meijer en Sharad Joshi
 •  piano duo’s en ensembles o.l.v. Baxter en Olga Mertsalova
 • Dwarsfluitensemble o.l.v. Marilou Krouwel
 • popband the Rockstars o.l.v. Judith Jobse en Hans van der Heide
 • Saxofoonensemble o.l.v. Manon Vermeer

Uur twee bevat:

 • popband de Roze Goordeien en Last Minute
 • gitaarensemble o.l.v. Adriaan Dropsie
 • blokfluitensemble o.l.v. Leonard Krijgsman
 • Zang en Ukele
 • piano en dans o.lv. Baxter
 • Djembegroep Sabunyuma

Wij hopen je online te ontmoeten!

KEC in the spotlights online concert 13 december 2020

Bandbootcamp concert 29 augustus terugkijken

In de week van 24 t/m 28 augustus hebben diverse jongeren hard geoefend tijdens de bandbootcamp, onder leiding van gitaardocent Hans van der Heide en zangdocente Judith Jobse. Zaterdag 29 augustus gaven zij een online concert vanuit de Brede School-west.

Bandbootcamp viert haar 5e editie. Tijdens eerdere edities werd deze week afgesloten met optredens tijdens Culemborg blues. Dit jaar is door de bijzondere omstandigheden gekozen voor een online concert vanuit de oefenlocatie.

De optredens van de bands die deelnamen aan de Bandbootcamp  zijn terug te zien via de facebookpagina van de bandbootcamp

Deel 1: De Rockstars (9-12 jaar)
Deel 2: De Roze Goordeinen (11 -15 jaar)
Deel 3:  Last Minute (15 – 17 jaar)

Deelnemende bands:

KEC leerlingen musiceren in tijden van Corona

Culemborgse gitaarleerlingen van gitaardocent Sharad Joshi spelen in deze video het lied ‘zo puur kan liefde zijn’. Tekst is van Paul de Leeuw op muziek van Adèle’s ‘ make you feel my love’.

Opgenomen vanuit de thuissituatie in april een mei 2020 en gemonteerd door Sharad.

Zo puur kan liefde zijn.

online concert KEC 25 juni terugkijken

KEC leerlingen in online uitzending uit de Gelderlandfabriek

De Gelderlandfabriek organiseert samen met LEK studio sedert maart 2020 concerten  livestream  uitzendingen via de Gelderlandfabriek Facebookpagina en via Youtube. Edititie # 11 werd verzorgd door KEC leerlingen. Donderdag 25 juni 2020

Op 25 juni verzorgden KEC leerlingen en docenten een concert van ruim een uur,  met als titel ‘KEC in de Spotlights’. Het programma bestond uit solisten, duetten en kleine ensembles op piano, gitaar, zang, ukulele, blokfluit en clavecimbel en tot slot een popband.

Ook benieuwd naar dit concert? Het is terug te zien op het youtubekanaal van de Gelderlandfabriek of via deze link.

Piano opnames door leerlingen Baxter

Binnenkort kun je via de pagina van Baxter op deze site de opnames, gemaakt door zijn leerlingen, beluisteren.
In Studio Artichoque in Tilburg zijn de leerlingen boven zichzelf uitgestegen. Dit is al de tweede keer dat het seizoen wordt afgesloten met opnames in een professionele studio. Hou de site in de gaten!

KEC Music4kids video voor de basisschoolkinderen

In opdracht van Brede School Culemborg (BSC) hebben KEC docenten, die muzieklessen geven voor basisschoolkinderen vanuit BSC een video gemaakt rond het lied ‘Ieder kind een instrument’. Kinderen kunnen hun eigen gezongen versie van het lied opnemen (met beeld!) en insturen naar KEC: info@kunsteducatie-culemborg.nl. Er komt later een nieuwe versie waarin een selectie van de inzendingen dan te zien zijn.

Ieder Kind een instrument

KEC Doedag 1 februari

Eerste Open dag in lustrumjaar van Kunsteducatie Culemborg

Zaterdag 1 februari 2020 opent KEC haar deuren tijdens de Doedag.
Tussen 13.00 en 15.30 uur kunt u in Brede School-west  terecht voor informatie over muziek en beeldende kunstlessen en zijn diverse muzikale presentaties en gratis proeflessen. 

Kunsteducatie Culemborg (KEC) bestaat vijf jaar. In 2020 zullen alle activiteiten van het kunstdocentencollectief KEC in het teken staan van haar vijf jarig bestaan. Inmiddels is KEC binnen Culemborg uitgegroeid tot een belangrijke aanbieder van muzieklessen, waarbij ook beeldende kunst, fotografie en creatief schrijven zijn opgenomen in het aanbod. De vereniging van 25 vakdocenten is sinds haar oprichting in 2015 sterk gegroeid. Met een grote diversiteit aan muzieklessen, koren en kunstlessen heeft KEC aanbod voor elke leeftijdsgroep.

Tijdens de Doedag is er volop ruimte om een instrument uit te proberen, te ervaren hoe het is om in een koor te zingen, of kennis te maken met onze vakdocenten. Wil je je verdiepen in bijvoorbeeld fotografie, dan kun je terecht bij  een workshop van Sylvy van Bochove. Nieuwe docenten bij KEC zijn lichte muziek zangdocente en koordirigente Sietske Roscam Abbing en hobodocent Niels Pol.

laat je inspireren en kom zaterdagmiddag 1 februari 2020 naar de  DOEdag van KEC.
Tijd: 13.00 uur – 15.30 uur. Locatie: Brede School West, Zijderupsvlinderlaan 2, Culemborg.

KEC concert: Kerst over de hele wereld

KEC Kerstconcert in teken van Kerst over de hele wereld.
Op vrijdag 13 december vindt het jaarlijkse Kerstconcert van KEC (Kunstzinnige Educatie Culemborg) plaats in de Grote of Barbarakerk in Culemborg.

Dit jaar staat het concert in het teken van (Kerst-)muziek van over de wereld. Orkesten, koren, ensembles en solisten verzorgen samen met hun docenten een bijzonder programma met muziek uit o.a. Italië, Spanje, Duitsland en de Verenigde Staten. Bijzonder is het ruim 100 man sterke “aanschuiforkest”, inclusief de koren van KEC, onder leiding van Baxter. De leden hebben elkaar leren kennen tijdens de inloopavond voor volwassenen, begin oktober.
Rieks Hoogenkamp van De Roos van Culemborg verzorgt een literaire bijdrage. Beeldend kunstdocente Pietie Visser (Pakhuis vol verhalen) zorgt voor de visuele omlijsting met bijpassende werken van haar leerlingen, getoond op beeldschermen en panelen. Als laatste programma onderdeel vertolkt popband The Rockstars met alle zangleerlingen van Judith Jobse de verbindende kracht van muziek in het slotlied.

Grote of Barbarakerk, grote kerkstraat 4, Culemborg
Aanvang: 19.30 uur
toegang (vanaf 18.30 uur) : € 5,-. Kinderen onder de 12 jaar gratis. kaarten verkrijgbaar aan de kassa in de kerk.

KEC muzikale inloopavond volwassenen

KEC muzikale inloopavond voor volwassenen.
Heb je ooit een instrument bespeeld en lijkt het je leuk om dit weer op te pakken? Of zou je graag ervaren hoe het is om samen te spelen in een orkest met koor?
Op vrijdag 4 oktober opent KEC tussen 19.00 uur tot 21.00 uur haar deuren, speciaal voor de volwassenen, ook als je een nieuw instrument wilt uit proberen.  Muziekdocenten op verschillende instrumenten staan klaar om u hierbij te ondersteunen en informeren.
Ter afsluiting van de avond om 20.30 uur kunt u meedoen met het inlooporkest en koor. Er zijn partijen beschikbaar waarmee u al meteen mee kunt spelen.

Graag tot ziens op vrijdag 4 oktober vanaf 19.00 uur
Brede School-west, (ingang naast het atelier)
Zijderupsvlinderlaan 2, Culemborg.

Culemborgse Muziekparade 7 september

Op zaterdag 7  september organiseert KEC samen met kon. Harmonie Pieter Aafjes en muziekcorps Concordia de Culemborgse Muziekparade van 13.00 tot 16.00 uur, met muzikale presentaties, workshops en kunnen bezoekers een instrument uitproberen.

Speel je al  een instrument of durf je de uitdaging aan om er één uit te proberen? Dan kun je meedoen in het ‘aanschuiforkest’. Als je wil doe je mee in een enorm orkest  ter afsluiting van deze middag om te ervaren hoe het is om samen te spelen. Met de muziekparade, die gehouden wordt in de Gelderlandfabriek, willen de  verenigingen laten zien wat zij aan aan muziek aanbod binnen Culemborg te bieden hebben. Kom ervaren, luisteren en hopelijk meedoen. Als je hem hebt vergeet niet je instrument mee te nemen (anders hebben wij er vast wel één voor je)!

KEC Rocks the Chicken

Vrijdagavond 5 juli 2019 gaven vier KEC-bandjes een spetterend optreden in een overvolle ‘Bruine Kip’ in Beusichem. De bands met jongeren hebben een heel jaar bandcoaching gehad van gitaardocent Hans van der Heide. De twee bands met volwassenen werden ook mede gecoached door zangdocente Judith Jobse. Na de zomer gaan de bands weer verder: we kijken uit naar een volgend optreden.

Zet vast in de agenda: zondagmiddag 1 september 2019 treden de bands op die de laatste week van de zomervakantie een bandbootcamp gaan volgen bij Hans en Judith

Bezoek Koningspaar Culemborg 29 mei

Woensdag 29 mei 2019 verzorgden leerlingen van Lek en Linge en KWC een muziekprogramma ter ere van het bezoek van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima aan de Betuwe. Die dag  werd afgesloten met een bezoek aan het Oude Stadhuis op de Markt van Culemborg, waar o.a.het KEC orkest o.l.v. Jan Lucas van Velzen het schoolkoor begeleide. Daarnaast waren diverse optredens van zangers, zangeressen, solo of ondersteund door gitaar of piano. In de foto’s en filmpje hieronder een impressie.

Met dank aan Culemborg TV voor het beeldmateriaal!

Open dag

Drie maal per jaar opent KEC haar deuren en biedt het u de mogelijkheid om een een instrument uit te proberen of om te ervaren wat beeldende kunstlessen zijn. Elke eerste zaterdag van februari houdt KEC een  Doedag in Brede School-west.

Zaterdag 7 september 2019 organiseert KEC samen met Kon. Harmonie Pieter Aafjes en muziekcorps Concordia de eerste Culemborgse Muziekparade in de Gelderlandfabriek tussen 13.00 en 16.00 uur. Meer daarover elders op deze pagina.

Op vrijdagavond 4 oktober houdt KEC een open avond speciaal voor volwassenen in de Brede School-west tussen 19.00 en 21.00 uur.

Exposities

Beeldend werk van cursisten wordt doorlopend getoond in het atelier in de Brede School-west. Kijk voor extra exposities (vaak begeleid met muziek) in de KEC agenda

Leerlingconcert

Elke muziekdocent organiseert voor zijn/haar leerlingen eenmaal per jaar een moment waarop zij hun inspanningen aan publiek kunnen laten horen. Deze voorspeelmiddag of avond zijn waardevol voor leerling en ouders.

Zomeruitvoering

Eens per twee jaar organiseert KEC met leerlingen en cursisten een themavoorstelling. De uitvoering is een afspiegeling van de diversiteit aan kunstdisciplines binnen KEC. Muziek, theater en beeldende expressie vormen samen een totaal voorstelling voor jong en oud.

Historie:
2015: thema Spanje (buitenconcert bij Werk  aan ’t Spoel)
2016 thema Sprookjes (in samenwerking met kon. Harmonie Pieter Aafjes, buitenconcert bij Werk aan ‘t Spoel).
2017: thema: Filmklassiekers (Gelderlandfabriek)
2018: thema: Culemborg en het Water, in samenwerking met ‘Theaterjuf’ Sandra van Wijk.

Kerstmis

Medio december verzorgen KEC docenten en leerlingen een grote uitvoering in de Grote of Barbarakerk in Culemborg, geheel  in het teken van Kerstmis. Voor deze gelegenheid worden verschillende orkesten en ensembles samengesteld, al dan niet begeleid door sfeerimpressies van cursisten beeldende vorming.

Kunsteducatie Culemborg

KEC is een vereniging van 25 enthousiaste gediplomeerde kunstvakdocenten. Zij zetten zich er voor in om jong en oud in Culemborg en omstreken voldoening en plezier aan kunstbeoefening te laten beleven.