Banner KEC Kunsteducatie Culemborg

Projecten

Bandbootcamp concert 29 augustus terugkijken

In de week van 24 t/m 28 augustus hebben diverse jongeren hard geoefend tijdens de bandbootcamp, onder leiding van gitaardocent Hans van der Heide en zangdocente Judith Jobse. Zaterdag 29 augustus gaven zij een online concert vanuit de Brede School-west.

Bandbootcamp viert haar 5e editie. Tijdens eerdere edities werd deze week afgesloten met optredens tijdens Culemborg blues. Dit jaar is door de bijzondere omstandigheden gekozen voor een online concert vanuit de oefenlocatie.

De optredens van de bands die deelnamen aan de Bandbootcamp  zijn terug te zien via de facebookpagina van de bandbootcamp

Deel 1: De Rockstars (9-12 jaar)
Deel 2: De Roze Goordeinen (11 -15 jaar)
Deel 3:  Last Minute (15 – 17 jaar)

Deelnemende bands:

KEC leerlingen musiceren in tijden van Corona

Culemborgse gitaarleerlingen van gitaardocent Sharad Joshi spelen in deze video het lied ‘zo puur kan liefde zijn’. Tekst is van Paul de Leeuw op muziek van Adèle’s ‘ make you feel my love’.

Opgenomen vanuit de thuissituatie in april een mei 2020 en gemonteerd door Sharad.

Zo puur kan liefde zijn.

online concert KEC 25 juni terugkijken

KEC leerlingen in online uitzending uit de Gelderlandfabriek

De Gelderlandfabriek organiseert samen met LEK studio sedert maart 2020 concerten  livestream  uitzendingen via de Gelderlandfabriek Facebookpagina en via Youtube. Edititie # 11 werd verzorgd door KEC leerlingen. Donderdag 25 juni 2020

Op 25 juni verzorgden KEC leerlingen en docenten een concert van ruim een uur,  met als titel ‘KEC in de Spotlights’. Het programma bestond uit solisten, duetten en kleine ensembles op piano, gitaar, zang, ukulele, blokfluit en clavecimbel en tot slot een popband.

Ook benieuwd naar dit concert? Het is terug te zien op het youtubekanaal van de Gelderlandfabriek of via deze link.

Piano opnames door leerlingen Baxter

Binnenkort kun je via de pagina van Baxter op deze site de opnames, gemaakt door zijn leerlingen, beluisteren.
In Studio Artichoque in Tilburg zijn de leerlingen boven zichzelf uitgestegen. Dit is al de tweede keer dat het seizoen wordt afgesloten met opnames in een professionele studio. Hou de site in de gaten!

KEC Music4kids video voor de basisschoolkinderen

In opdracht van Brede School Culemborg (BSC) hebben KEC docenten, die muzieklessen geven voor basisschoolkinderen vanuit BSC een video gemaakt rond het lied ‘Ieder kind een instrument’. Kinderen kunnen hun eigen gezongen versie van het lied opnemen (met beeld!) en insturen naar KEC: info@kunsteducatie-culemborg.nl. Er komt later een nieuwe versie waarin een selectie van de inzendingen dan te zien zijn.

Ieder Kind een instrument

KEC Doedag 1 februari

Eerste Open dag in lustrumjaar van Kunsteducatie Culemborg

Zaterdag 1 februari 2020 opent KEC haar deuren tijdens de Doedag.
Tussen 13.00 en 15.30 uur kunt u in Brede School-west  terecht voor informatie over muziek en beeldende kunstlessen en zijn diverse muzikale presentaties en gratis proeflessen. 

Kunsteducatie Culemborg (KEC) bestaat vijf jaar. In 2020 zullen alle activiteiten van het kunstdocentencollectief KEC in het teken staan van haar vijf jarig bestaan. Inmiddels is KEC binnen Culemborg uitgegroeid tot een belangrijke aanbieder van muzieklessen, waarbij ook beeldende kunst, fotografie en creatief schrijven zijn opgenomen in het aanbod. De vereniging van 25 vakdocenten is sinds haar oprichting in 2015 sterk gegroeid. Met een grote diversiteit aan muzieklessen, koren en kunstlessen heeft KEC aanbod voor elke leeftijdsgroep.

Tijdens de Doedag is er volop ruimte om een instrument uit te proberen, te ervaren hoe het is om in een koor te zingen, of kennis te maken met onze vakdocenten. Wil je je verdiepen in bijvoorbeeld fotografie, dan kun je terecht bij  een workshop van Sylvy van Bochove. Nieuwe docenten bij KEC zijn lichte muziek zangdocente en koordirigente Sietske Roscam Abbing en hobodocent Niels Pol.

laat je inspireren en kom zaterdagmiddag 1 februari 2020 naar de  DOEdag van KEC.
Tijd: 13.00 uur – 15.30 uur. Locatie: Brede School West, Zijderupsvlinderlaan 2, Culemborg.

KEC concert: Kerst over de hele wereld

KEC Kerstconcert in teken van Kerst over de hele wereld.
Op vrijdag 13 december vindt het jaarlijkse Kerstconcert van KEC (Kunstzinnige Educatie Culemborg) plaats in de Grote of Barbarakerk in Culemborg.

Dit jaar staat het concert in het teken van (Kerst-)muziek van over de wereld. Orkesten, koren, ensembles en solisten verzorgen samen met hun docenten een bijzonder programma met muziek uit o.a. Italië, Spanje, Duitsland en de Verenigde Staten. Bijzonder is het ruim 100 man sterke “aanschuiforkest”, inclusief de koren van KEC, onder leiding van Baxter. De leden hebben elkaar leren kennen tijdens de inloopavond voor volwassenen, begin oktober.
Rieks Hoogenkamp van De Roos van Culemborg verzorgt een literaire bijdrage. Beeldend kunstdocente Pietie Visser (Pakhuis vol verhalen) zorgt voor de visuele omlijsting met bijpassende werken van haar leerlingen, getoond op beeldschermen en panelen. Als laatste programma onderdeel vertolkt popband The Rockstars met alle zangleerlingen van Judith Jobse de verbindende kracht van muziek in het slotlied.

Grote of Barbarakerk, grote kerkstraat 4, Culemborg
Aanvang: 19.30 uur
toegang (vanaf 18.30 uur) : € 5,-. Kinderen onder de 12 jaar gratis. kaarten verkrijgbaar aan de kassa in de kerk.

KEC muzikale inloopavond volwassenen

KEC muzikale inloopavond voor volwassenen.
Heb je ooit een instrument bespeeld en lijkt het je leuk om dit weer op te pakken? Of zou je graag ervaren hoe het is om samen te spelen in een orkest met koor?
Op vrijdag 4 oktober opent KEC tussen 19.00 uur tot 21.00 uur haar deuren, speciaal voor de volwassenen, ook als je een nieuw instrument wilt uit proberen.  Muziekdocenten op verschillende instrumenten staan klaar om u hierbij te ondersteunen en informeren.
Ter afsluiting van de avond om 20.30 uur kunt u meedoen met het inlooporkest en koor. Er zijn partijen beschikbaar waarmee u al meteen mee kunt spelen.

Graag tot ziens op vrijdag 4 oktober vanaf 19.00 uur
Brede School-west, (ingang naast het atelier)
Zijderupsvlinderlaan 2, Culemborg.

Culemborgse Muziekparade 7 september

Op zaterdag 7  september organiseert KEC samen met kon. Harmonie Pieter Aafjes en muziekcorps Concordia de Culemborgse Muziekparade van 13.00 tot 16.00 uur, met muzikale presentaties, workshops en kunnen bezoekers een instrument uitproberen.

Speel je al  een instrument of durf je de uitdaging aan om er één uit te proberen? Dan kun je meedoen in het ‘aanschuiforkest’. Als je wil doe je mee in een enorm orkest  ter afsluiting van deze middag om te ervaren hoe het is om samen te spelen. Met de muziekparade, die gehouden wordt in de Gelderlandfabriek, willen de  verenigingen laten zien wat zij aan aan muziek aanbod binnen Culemborg te bieden hebben. Kom ervaren, luisteren en hopelijk meedoen. Als je hem hebt vergeet niet je instrument mee te nemen (anders hebben wij er vast wel één voor je)!

KEC Rocks the Chicken

Vrijdagavond 5 juli 2019 gaven vier KEC-bandjes een spetterend optreden in een overvolle ‘Bruine Kip’ in Beusichem. De bands met jongeren hebben een heel jaar bandcoaching gehad van gitaardocent Hans van der Heide. De twee bands met volwassenen werden ook mede gecoached door zangdocente Judith Jobse. Na de zomer gaan de bands weer verder: we kijken uit naar een volgend optreden.

Zet vast in de agenda: zondagmiddag 1 september 2019 treden de bands op die de laatste week van de zomervakantie een bandbootcamp gaan volgen bij Hans en Judith

Bezoek Koningspaar Culemborg 29 mei

Woensdag 29 mei 2019 verzorgden leerlingen van Lek en Linge en KWC een muziekprogramma ter ere van het bezoek van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima aan de Betuwe. Die dag  werd afgesloten met een bezoek aan het Oude Stadhuis op de Markt van Culemborg, waar o.a.het KEC orkest o.l.v. Jan Lucas van Velzen het schoolkoor begeleide. Daarnaast waren diverse optredens van zangers, zangeressen, solo of ondersteund door gitaar of piano. In de foto’s en filmpje hieronder een impressie.

Met dank aan Culemborg TV voor het beeldmateriaal!

Open dag

Drie maal per jaar opent KEC haar deuren en biedt het u de mogelijkheid om een een instrument uit te proberen of om te ervaren wat beeldende kunstlessen zijn. Elke eerste zaterdag van februari houdt KEC een  Doedag in Brede School-west.

Zaterdag 7 september 2019 organiseert KEC samen met Kon. Harmonie Pieter Aafjes en muziekcorps Concordia de eerste Culemborgse Muziekparade in de Gelderlandfabriek tussen 13.00 en 16.00 uur. Meer daarover elders op deze pagina.

Op vrijdagavond 4 oktober houdt KEC een open avond speciaal voor volwassenen in de Brede School-west tussen 19.00 en 21.00 uur.

Exposities

Beeldend werk van cursisten wordt doorlopend getoond in het atelier in de Brede School-west. Kijk voor extra exposities (vaak begeleid met muziek) in de KEC agenda

Leerlingconcert

Elke muziekdocent organiseert voor zijn/haar leerlingen eenmaal per jaar een moment waarop zij hun inspanningen aan publiek kunnen laten horen. Deze voorspeelmiddag of avond zijn waardevol voor leerling en ouders.

Zomeruitvoering

Eens per twee jaar organiseert KEC met leerlingen en cursisten een themavoorstelling. De uitvoering is een afspiegeling van de diversiteit aan kunstdisciplines binnen KEC. Muziek, theater en beeldende expressie vormen samen een totaal voorstelling voor jong en oud.

Historie:
2015: thema Spanje (buitenconcert bij Werk  aan ’t Spoel)
2016 thema Sprookjes (in samenwerking met kon. Harmonie Pieter Aafjes, buitenconcert bij Werk aan ‘t Spoel).
2017: thema: Filmklassiekers (Gelderlandfabriek)
2018: thema: Culemborg en het Water, in samenwerking met ‘Theaterjuf’ Sandra van Wijk.

Kerstmis

Medio december verzorgen KEC docenten en leerlingen een grote uitvoering in de Grote of Barbarakerk in Culemborg, geheel  in het teken van Kerstmis. Voor deze gelegenheid worden verschillende orkesten en ensembles samengesteld, al dan niet begeleid door sfeerimpressies van cursisten beeldende vorming.

Kunsteducatie Culemborg

KEC is een vereniging van 25 enthousiaste gediplomeerde kunstvakdocenten. Zij zetten zich er voor in om jong en oud in Culemborg en omstreken voldoening en plezier aan kunstbeoefening te laten beleven.