Kunsteducatie Culemborg

Docenten

Niels Pol

Niels Pol is onze hobodocent. Hij is een jonge, enthousiaste docent, geeft ook les in Zutphen en Hengelo. Wil je beginnen met hobo lessen of wil je graag een gratis proefles aanvragen, neem dan vrijblijvend contact op.

De klank van de hobo herken je uit duizenden, hoe groot het orkest ook is, hoe luid er ook gespeeld word, de hobo herken je direct. Van alle instrumenten is de hobo degene met de meest bijzondere toon. Zo wist ik ook al op jonge leeftijd dat ik hobo wilde leren spelen.

(foto Ernie van Beek)

Wil je hoboles? Neem contact op!

Remy Dielemans

Remy is onze docent basgitaar. Remy stemt de inhoud van de les af aan de interesse van de leerling. Zo kun je, naast het leren van een goede basis, snel aan de slag met de muziek die jou aanspreekt. Zo werken we samen aan je techniek op het instrument, maar ook aan ritme, klank, muzikaliteit en creativiteit. Dit laatste doe ik graag door middel van samenspel, met een opname, met mij of met andere muziekleerlingen.

Remy heeft basgitaar gestudeerd aan de HKU en studeert voor zijn master aan het Koninklijk Conservatorium.

Wil je basgitaarles? Neem contact op!

Sietske Roscam Abbing

Sietske (1985) studeerde af voor de master jazz zang aan Conservatorium van Amsterdam (2012). Ze is actief met haar eigen band en in verschillende projecten en heeft ervaring als zangdocent sinds 2007.

“Met training en ervaring in verschillende stijlen, met name jazz, soul, singer-songwriter en cross-overs maar ook de basis van klassiek ben ik flexibel in repertoire en kan ik veel stijlen en de daarin gebruikelijke technieken faciliteren. In het algemeen streef ik altijd naar het opbouwen van een gezonde basis-techniek en flexibiliteit als uitgangspunt voor meer uitdagender technieken en effecten. Naast de techniek van het zingen kan ik met je werken aan jezelf begeleiden (op de piano) en het schrijven van eigen songs. Ik verheug me erop met jou je eigen geluid te verkennen en vergroten!”

Wil je zangles? Neem contact op!

Anniecke van Delft

Anniecke is onze docente voor de binnenschoolse en naschoolse lessen Algemene Muzikale Vorming (AMV), en één van onze docenten voor de muzieklessen op basisscholen.

Daarnaast is Anniecke dirigent van één van de Culemborgse Schoolorkesten, en is ze dirigente van het kinderkoor KEC kids.

Anniecke is afgestudeerd als Docent Muziek aan de HKU.

Wil je Algemene Muzikale Vorming? Neem contact op!

Geleijn van der Ham

Geleijn is onze docent voor de  accordeon.

Geleijn geeft met veel plezier en enthousiasme les aan jong en oud, beginners en gevorderden. Daarnaast speelt hij in diverse orkesten zoals: Ensemble d’ Accord, het Sirius Accordeon Quintet, Duo da Camera, Lipa, klezmertrio Vilde Katshke en Stracc.

Wil je accordeonles? Neem contact op!

Hans van der Heide

Hans is één van onze docenten voor de akoestische gitaar en de elektrische gitaar.

Hans zegt: “In de lessen werken we aan alle onderwerpen en technieken die horen bij de gitaar. Daarnaast kunnen we met allerlei muziekstijlen aan de slag: pop, rock, singer-songwriter, blues, funk, raggae, jazz, samba en bossa nova. Door deze brede aanpak blijft gitaarspelen altijd afwisselend en uitdagend.”

Hans geeft daarnaast workshops, optredens en is arrangeur en componist.

Wil je gitaarles? Neem contact op!

Sharad Joshi

Sharad is één van onze docenten voor de akoestische gitaar en de elektische gitaar.

De gitaarlessen zijn voor kinderen, jongeren en volwassenen. Je kan zowel les krijgen op de akoestische als elektrische gitaar, en in vele stijlen.

Sharad is afgestudeerd aan de HKU, en speelt gitaar in meerdere bands.

Wil je gitaarles? Neem contact op!

Beppie Schalken

Beppie is onze docente voor trombone. Ze is in 2017 afgestudeerd als Master klassiek tromboniste aan het conservatorium in Tilburg. Ze verzorgt haar lessen met veel enthousiasme, persoonlijke aandacht en plezier. Jong en oud is bij haar welkom. Beppie speelt ook in orkest de ereprijs in Apeldoorn én houdt ervan om met haar trombone in het theater te staan.

Beppie over haar lessen:

‘Lesgeven vind ik één van de leukste dingen om te doen. De uitdaging om voor iedere leerling een persoonlijk plan te bedenken geeft me energie, inspiratie en voldoening. In mijn lessen probeer ik lekker veel te spelen en mijn enthousiasme over te brengen op mijn leerlingen. Ik ben er op gericht dat de leerling plezier heeft en zich blijft ontwikkelen.

Wil jij tromboneles? Neem contact op!

Leonard Krijgsman

Leonard is onze docent voor de blokfluit.

Plezier, persoonlijke aanpak en samenspel zijn belangrijke elementen in de lessen. Daarnaast komen de verschillende technieken aan bod. Bovendien is er ruimte om uit te breiden naar de altblokfluit. Ook komen de verschillende stijlperiodes aan bod: Middeleeuwen, Renaissance, Barok en Modern.

Leonard speelt zelf in diverse blokfluit-ensembles en is dirigent van één van de Culemborgse Schoolorkesten

Wil je blokfluitles? Neem contact op!

Martin Meijer

Martin is één van onze docenten voor de klassieke/akoestische gitaar.

“Tijdens de lessen wil ik graag mijn leerlingen het enthousiasme bijbrengen dat ik van mijn eerste docent heb meegekregen. Het maakt niet uit of je nu veel talent hebt of weinig, of je er voor kiest om je vaardigheden op een podium te uiten of liever muzikaal “mediteert” voor jezelf, alleen speelt of samen met anderen. Gitaarspelen is écht het leukste dat er is!”

Martin studeerde DM, UM en kamermuziek aan het Utrechts Conservatorium.

Wil je gitaarles? Neem contact op!

Ines Leijen

Ines Leijen is koor- en ensembleleider en muziekdocent.

Zij maakt al jaren muziek met allerlei soorten mensen. Zangkoren leidt zij in diverse muziekstijlen, en de interesse voor volksmuziek en ‘wereld’muziek brengt haar ertoe koorreizen naar Oost-Europese landen op touw te zetten.
Ervaring met de wat oudere doelgroep deed zij op bij de Nederlandse Vereniging van Huismuziek en mannenkoor ‘Voice-Male’.
Voor het KEC gaat zij instrumentale workshops op wereldmuziek-gebied en een orkest voor de muzikant met ruime levenservaring organiseren.

Wil je meedoen in een volwassenenorkest of workshop? Neem contact op!

Olga Mertsalova

Olga is één van onze docenten voor de piano. Ze geeft klassiek en modern pianoles met veel passie en muzikaliteit. In haar lessen creëert zij een prettige en vertrouwelijke sfeer. “Ontspannen doe je door je in te spannen met plezier.”

Olga is afkomstig uit Oekraine waar zij haar diploma’s als pianodocente en pianobegeleidster behaalde aan de Hogeschool voor Muziek. Daarnaast studeerde ze aan de Pedagogische Universiteit aan de faculteit “Muziekdocent en Kunstgeschiedenis”.

Wil je piano les? Neem contact op!

Judith Jobse

Judith is één van onze docenten voor zang.

Judith over haar lessen: “Vind je zingen heerlijk en wil je je unieke zangstem (verder) ontwikkelen? Heb je het gevoel dat je meer kunt met je zangstem dan eruit komt? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ook als je lekker vrij wilt zingen of je performance wilt verbeteren.”

Judith is internationaal bekend als zangeres en songwriter en heeft zich daarnaast gespecialiseerd in stressmanagement.

Wil je zangles? Neem contact op!

Floor Bakker

Floor is onze docente voor de cello..

Als zevenjarig meisje raakte Floor betoverd door de klank van de cello. Haar enthousiasme voor dit prachtige instrument wil zij sindsdien al graag met iedereen delen!

In oktober 2020 is Floor cum laude afgestudeerd als Master klassiek celliste aan het conservatorium Tilburg. Zij is veel actief als uitvoerend musicus en speelt bijvoorbeeld als invaller bij het Orkest van het Oosten (nu Phion).

Wil je celloles? Neem contact op!

Ruud van der Steen

Ruud is één van onze docenten drums en slagwerk. Het doel van Ruuds slagwerklessen is de leerling alle handvatten te bieden om zich zelfstandig te kunnen ontwikkelen als drummer: “Een band staat of valt met de drummer. De drummer is het fundament!”. Je leert over houding en techniek, het spelen van songs en het lezen van muziek.

Ruud is afgestudeerd aan het Conservatorium van Zwolle. Naast drumlessen geeft hij ook percussie- en djembelessen.

Wil je drums en slagwerkles? Neem contact op!

Henk van Steenis

Henk is onze docent voor de contrabas.

Henk zegt: “Ik vind het belangrijk dat de interesse en mogelijkheden van de leerling voorop staan. Mijn manier van lesgeven gaat daarvan uit. Contrabas kun je al leren spelen vanaf acht jaar. Er zijn op verschillende plaatsen (kleine) contrabassen te huur of te koop, zodat je kunt uitproberen of basspelen iets voor jou is.”

Henk heeft contrabas gestudeerd aan het conservatorium in Tilburg en hij is contrabassist bij verschillende orkesten in Gelderland en Brabant.

Wil je contrabasles? Neem contact op!

Marjoke Kager

Marjoke Kager is onze zangdocente klassiek en musical.

“Je stem ontdekken en op zoek gaan naar de mogelijkheden van je stem? Een goede zangtechniek ontwikkelen waardoor je meer plezier gaat ervaren tijdens het zingen in een koor/ensemble of als je solo zingt? Het is bij mij mogelijk, het maakt niet uit of je nog nooit gezongen hebt of al jaren zingt. Ook als je het spannend vindt om je stem te laten horen, zit je bij mij helemaal goed. Iedereen is welkom, jong, volwassenen, beginners en gevorderden.

Tevens bied ik stem training tijdens de zanglessen die ik geef, het efficiënt leren gebruiken van je stem voor bijvoorbeeld docenten of mensen die veel presentaties verzorgen.

De zangtechniek die ik aan je mee geef, kan ook heel goed worden gebruikt bij het zingen van lichtere songs uit het musical en muziektheater repertoire. Je kunt zelf meenemen wat je graag wilt zingen of we gaan samen op zoek naar repertoire dat goed bij jouw stem past.”

Wil je klassieke zang- of musical les? Neem contact op!

Marilou Krouwel

Marilou is onze docente voor de dwarsfluit.

Marilou dirigeert orkesten, koren, treedt op als fluitiste en geeft dwarsfluitles. In haar lespraktijk vind je onder meer jonge, beginnende fluitisten, volwassenen die (weer) beginnen met fluitspelen, vergevorderde leerlingen die meedoen aan concoursen en fluitisten die in orkesten en ensembles spelen. Marilou organiseert regelmatig muziekprojecten voor fluitisten, andere instrumentalisten en  zangers.

Marilou is afgestudeerd aan het Utrechts Conservatorium.

Wil je dwarsfluitles? Neem contact op!

Pietie Visser

Pietie is één van onze docenten voor beeldende vorming.

Pietie is docent aan Nimeto Utrecht, in de vakken: conceptdenken, vormgeven, visualiseren & styling. Zij schrijft sinds 2000 verhalen voor kinderen en sinds 2012 maakt ze illustraties bij haar eigen verhalen. Ook heeft zij een Pakhuis vol Verhalen waar zij workshops geeft voor jong en oud.

Wil je beeldende vorming les? Neem contact op!

Peter Wilms

Peter is één van onze docenten voor drums en slagwerk.

Peter vertelt: “Ben jij ritmisch aangelegd? Dan is drummen iets voor jou! Slagwerk spelen of drummen is ontzettend leuk.” Je kunt les krijgen in snare-drum techniek en drummen in verschillende stijlen. Daarnaast kun je ook orkestslagwerk leren: Pauken, xylofoon en marimba. Dan leer je ook melodieën en akkoorden spelen.

Peter speelde in tal van orkesten in binnen- en buitenland, drumde in verschillende bands en treedt tegenwoordig met marimba vaak op met zijn duo Wood & Winds.

Wil je drums en slagwerk les? Neem contact op!

Martin de Winter

Martin is onze docent voor de viool.

Martin de Winter voltooide de opleidingen Docerend en Uitvoerend  Musicus en de aantekening Kamermuziek en Orkestspel aan het Rotterdams Conservatorium en de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem. Naast zijn lespraktijk is Martin actief als concertmeester en coördinator van het Zaltbommels Begeleidingsorkest. Daarnaast is Martin ook dirigent van een van de Culemborgse Schoolorkesten

Wil je vioolles? Neem contact op!

Rick Snel

Rick is onze docent muziekproducer

Met de producers cursus ondersteunt Rick Snel (beginnende) muziek producers met het ontwikkelen van hun vaardigheden. Afgestemd op jouw niveau èn muzikale smaak. Plezier en persoonlijke aandacht staan centraal en de lessen zijn geschikt voor jong en oud. Rick is een veelzijdig muzikant: hij is dj, producer en drummer. Zijn tracks zijn te vinden op diverse compilaties, waaronder van Armin van Buuren.

.

Wil je producersles? Neem contact op!