Kunsteducatie Culemborg

Docenten

Ruud van der Steen

Ruud is één van onze docenten drums en slagwerk. Het doel van Ruuds slagwerklessen is de leerling alle handvatten te bieden om zich zelfstandig te kunnen ontwikkelen als drummer: “Een band staat of valt met de drummer. De drummer is het fundament!”. Je leert over houding en techniek, het spelen van songs en het lezen van muziek.

Ruud is afgestudeerd aan het Conservatorium van Zwolle. Naast drumlessen geeft hij ook percussie- en djembelessen.

Wil je drums- en slagwerkles? Neem contact op!

Remy Dielemans

Remy is onze docent basgitaar. Remy stemt de inhoud van de les af aan de interesse van de leerling. Zo kun je, naast het leren van een goede basis, snel aan de slag met de muziek die jou aanspreekt. Zo werken we samen aan je techniek op het instrument, maar ook aan ritme, klank, muzikaliteit en creativiteit. Dit laatste doe ik graag door middel van samenspel, met een opname, met mij of met andere muziekleerlingen.

Remy heeft basgitaar gestudeerd aan de HKU en studeert voor zijn master aan het Koninklijk Conservatorium.

Wil je basgitaarles? Neem contact op!

Vita Pagie

Vita Pagie is één van onze zangdocenten. Ze is gespecialiseerd in jazz en Braziliaanse muziek, daarin studeerde ze af in 2015 aan het conservatorium van Amsterdam.
Ze is ook thuis in andere stijlen zoals soul, folk en klassiek. Tijdens haar lessen vind Vita het belangrijk een ontspannen sfeer te creëren waarin muziek en plezier maken centraal staan. Aan de hand van repertoire werken werk je aan aspecten als een gezonde zangtechniek, interpretatie en performance.
Naast haar werk als zangdocent en koordirigent is Vita actief als uitvoerend musicus in verschillende bands en ensembles.

Wil je zangles? Neem contact op!

Mimi Magusin

Mimi Magusin is één van de docenten die de naschoolse lessen muzikale vorming (AMV) verzorgt. Ze heeft haar bachelor Compositie/Muziekwetenschappen afgerond in 2016 en vervolgd nu haar studie Docent Muziek aan het Artez Conservatorium in Zwolle.

In mijn lessen sta jij centraal: we kijken naar wat je al kan, wat je wil leren  en wat de volgende stap naar dat doel is.  Samen hebben we plezier, leggen we de lat nog wat hoger en  ontwikkelen we jouw muzikale identiteit!

Wil je Algemene Muzikale Vorming? Neem contact op!

Geleijn van der Ham

Geleijn is onze docent voor de  accordeon.

Geleijn geeft met veel plezier en enthousiasme les aan jong en oud, beginners en gevorderden. Daarnaast speelt hij in diverse orkesten zoals: Ensemble d’ Accord, het Sirius Accordeon Quintet, Duo da Camera, Lipa, klezmertrio Vilde Katshke en Stracc.

Wil je accordeonles? Neem contact op!

Baxter

Baxter is één van onze docenten voor keyboard en piano. Voor Baxter is iedere student een individu met zijn of haar eigen manier van leren, uiting van creativiteit en muzikale wensen. Die kenmerken bepalen de methodiek van lesgeven zodat studenten de benodigde techniek en theorie krijgen waarmee zij hun doelstellingen kunnen bereiken.

Baxter komt uit New York en heeft daar en in ’s-Gravenhage piano en compositie gestudeerd.

Wil je piano of keyboardles? Neem contact op!

Hans van der Heide

Hans is één van onze docenten voor de akoestische gitaar en de elektrische gitaar.

Hans zegt: “In de lessen werken we aan alle onderwerpen en technieken die horen bij de gitaar. Daarnaast kunnen we met allerlei muziekstijlen aan de slag: pop, rock, singer-songwriter, blues, funk, raggae, jazz, samba en bossa nova. Door deze brede aanpak blijft gitaarspelen altijd afwisselend en uitdagend.”

Hans geeft daarnaast workshops, optredens en is arrangeur en componist.

Wil je gitaarles? Neem contact op!

Sharad Joshi

Sharad is één van onze docenten voor de akoestische gitaar en de elektische gitaar.

De gitaarlessen zijn voor kinderen, jongeren en volwassenen. Je kan zowel les krijgen op de akoestische als elektrische gitaar, en in vele stijlen.

Sharad is afgestudeerd aan de HKU, en speelt gitaar in meerdere bands.

Wil je gitaarles? Neem contact op!

Beppie Schalken

Beppie is onze docente voor trombone. Ze is in 2017 afgestudeerd als Master klassiek tromboniste aan het conservatorium in Tilburg. Ze verzorgt haar lessen met veel enthousiasme, persoonlijke aandacht en plezier. Jong en oud is bij haar welkom. Beppie speelt ook in orkest de ereprijs in Apeldoorn én houdt ervan om met haar trombone in het theater te staan.

Beppie over haar lessen:

‘Lesgeven vind ik één van de leukste dingen om te doen. De uitdaging om voor iedere leerling een persoonlijk plan te bedenken geeft me energie, inspiratie en voldoening. In mijn lessen probeer ik lekker veel te spelen en mijn enthousiasme over te brengen op mijn leerlingen. Ik ben er op gericht dat de leerling plezier heeft en zich blijft ontwikkelen.

Wil jij tromboneles? Neem contact op!

Leonard Krijgsman

Leonard is onze docent voor de blokfluit.

Plezier, persoonlijke aanpak en samenspel zijn belangrijke elementen in de lessen. Daarnaast komen de verschillende technieken aan bod. Bovendien is er ruimte om uit te breiden naar de altblokfluit. Ook komen de verschillende stijlperiodes aan bod: Middeleeuwen, Renaissance, Barok en Modern.

Leonard speelt zelf in diverse blokfluit-ensembles en is dirigent van één van de Culemborgse Schoolorkesten

Wil je blokfluitles? Neem contact op!

Martin Meijer

Martin is één van onze docenten voor de klassieke/akoestische gitaar.

“Tijdens de lessen wil ik graag mijn leerlingen het enthousiasme bijbrengen dat ik van mijn eerste docent heb meegekregen. Het maakt niet uit of je nu veel talent hebt of weinig, of je er voor kiest om je vaardigheden op een podium te uiten of liever muzikaal “mediteert” voor jezelf, alleen speelt of samen met anderen. Gitaarspelen is écht het leukste dat er is!”

Martin studeerde DM, UM en kamermuziek aan het Utrechts Conservatorium.

Wil je gitaarles? Neem contact op!

Ines Leijen

Ines Leijen is saxofoondocente, koor- en ensembleleider en muziekdocent.

Zij maakt al jaren muziek met allerlei soorten mensen. Zangkoren leidt zij in diverse muziekstijlen, en de interesse voor volksmuziek en ‘wereld’muziek brengt haar ertoe koorreizen naar Oost-Europese landen op touw te zetten.
Ervaring met de wat oudere doelgroep deed zij op bij de Nederlandse Vereniging van Huismuziek en mannenkoor ‘Voice-Male’.
Voor het KEC geeft zij instrumentale workshops op wereldmuziek-gebied en een heeft een orkest voor de muzikant met ruime levenservaring.

Wil je meedoen in een volwassenenorkest of workshop? Neem contact op!

Olga Mertsalova

Olga is één van onze docenten voor de piano. Ze geeft klassiek en modern pianoles met veel passie en muzikaliteit. In haar lessen creëert zij een prettige en vertrouwelijke sfeer. “Ontspannen doe je door je in te spannen met plezier.”

Olga is afkomstig uit Oekraine waar zij haar diploma’s als pianodocente en pianobegeleidster behaalde aan de Hogeschool voor Muziek. Daarnaast studeerde ze aan de Pedagogische Universiteit aan de faculteit “Muziekdocent en Kunstgeschiedenis”.

Wil je pianoles? Neem contact op!

Monique van Dijk

Monique werkt als geregistreerd muziektherapeut met verschillende doelgroepen.
Hieronder vallen kinderen en jongeren met autisme, ADHD, verstandelijke en lichamelijke beperkingen,
mensen met psychische klachten zoals depressie, rouw, burn-out,
mensen met dementie en Parkinson.
“Juist in de muziek kun je positieve ervaringen opdoen die je kunnen helpen om in het dagelijks leven vooruit te komen”

Wil je beeldende vorming les? Neem contact op!

Judith Jobse

Judith is één van onze docenten voor zang.

Judith over haar lessen: “Vind je zingen heerlijk en wil je je unieke zangstem (verder) ontwikkelen? Heb je het gevoel dat je meer kunt met je zangstem dan eruit komt? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ook als je lekker vrij wilt zingen of je performance wilt verbeteren.”

Judith is internationaal bekend als zangeres en songwriter en heeft zich daarnaast gespecialiseerd in stressmanagement.

Wil je zangles? Neem contact op!

Floor Bakker

Floor is onze docente voor de cello..

Als zevenjarig meisje raakte Floor betoverd door de klank van de cello. Haar enthousiasme voor dit prachtige instrument wil zij sindsdien al graag met iedereen delen!

In oktober 2020 is Floor cum laude afgestudeerd als Master klassiek celliste aan het conservatorium Tilburg. Zij is veel actief als uitvoerend musicus en speelt bijvoorbeeld als invaller bij het Orkest van het Oosten (nu Phion).

Wil je celloles? Neem contact op!

Marjoke Kager

Marjoke Kager is onze zangdocente klassiek en musical.

“Je stem ontdekken en op zoek gaan naar de mogelijkheden van je stem? Een goede zangtechniek ontwikkelen waardoor je meer plezier gaat ervaren tijdens het zingen in een koor/ensemble of als je solo zingt? Het is bij mij mogelijk, het maakt niet uit of je nog nooit gezongen hebt of al jaren zingt. Ook als je het spannend vindt om je stem te laten horen, zit je bij mij helemaal goed. Iedereen is welkom, jong, volwassenen, beginners en gevorderden.

Tevens bied ik stem training tijdens de zanglessen die ik geef, het efficiënt leren gebruiken van je stem voor bijvoorbeeld docenten of mensen die veel presentaties verzorgen.

De zangtechniek die ik aan je mee geef, kan ook heel goed worden gebruikt bij het zingen van lichtere songs uit het musical en muziektheater repertoire. Je kunt zelf meenemen wat je graag wilt zingen of we gaan samen op zoek naar repertoire dat goed bij jouw stem past.”

Wil je klassieke zang- of musical les? Neem contact op!

Marilou Krouwel

Marilou is onze docente voor de dwarsfluit.

Marilou dirigeert orkesten, koren, treedt op als fluitiste en geeft dwarsfluitles. In haar lespraktijk vind je onder meer jonge, beginnende fluitisten, volwassenen die (weer) beginnen met fluitspelen, vergevorderde leerlingen die meedoen aan concoursen en fluitisten die in orkesten en ensembles spelen. Marilou organiseert regelmatig muziekprojecten voor fluitisten, andere instrumentalisten en  zangers.

Marilou is afgestudeerd aan het Utrechts Conservatorium.

Wil je dwarsfluitles? Neem contact op!

Peter Wilms

Peter is één van onze docenten voor drums en slagwerk.

Peter vertelt: “Ben jij ritmisch aangelegd? Dan is drummen iets voor jou! Slagwerk spelen of drummen is ontzettend leuk.” Je kunt les krijgen in snare-drum techniek en drummen in verschillende stijlen. Daarnaast kun je ook orkestslagwerk leren: Pauken, xylofoon en marimba. Dan leer je ook melodieën en akkoorden spelen.

Peter speelde in tal van orkesten in binnen- en buitenland, drumde in verschillende bands en treedt tegenwoordig met marimba vaak op met zijn duo Wood & Winds.

Wil je drums en slagwerk les? Neem contact op!

Martin de Winter

Martin is onze docent voor de viool.

Martin de Winter voltooide de opleidingen Docerend en Uitvoerend  Musicus en de aantekening Kamermuziek en Orkestspel aan het Rotterdams Conservatorium en de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem. Naast zijn lespraktijk is Martin actief als concertmeester en coördinator van het Zaltbommels Begeleidingsorkest. Daarnaast is Martin ook dirigent van een van de Culemborgse Schoolorkesten

Wil je vioolles? Neem contact op!

Rick Snel

Rick is onze docent muziekproducer

Met de producers cursus ondersteunt Rick Snel (beginnende) muziek producers met het ontwikkelen van hun vaardigheden. Afgestemd op jouw niveau èn muzikale smaak. Plezier en persoonlijke aandacht staan centraal en de lessen zijn geschikt voor jong en oud. Rick is een veelzijdig muzikant: hij is dj, producer en drummer. Zijn tracks zijn te vinden op diverse compilaties, waaronder van Armin van Buuren.

.

Wil je producersles? Neem contact op!

Marthe de Jong

Marthe is onze hobodocente

Plezier hebben in het maken van muziek is een belangrijk ijkpunt in de lessen van Marthe. Niet alleen de muzieknoten op de juiste manier en volgorde te horen brengen, maar juist het muzikale aspect wordt belicht tijdens de hobolessen. Welk verhaal kunnen we samen bedenken en wat maakt het verschil voor de toehoorders? Door samenspel of juist alleen muziek maken geven we samen een richting aan de hobolessen. Ieder niveau is welkom.

Marthe studeerde hoofdvak hobo bij Ernest Rombout en Herman Vincken aan de conservatoria van Utrecht en Tilburg.

Wil je hoboles? Neem contact op!

Hanny de Winter

Hanny is onze orgeldocente

“Mijn missie is kinderen de charme, rijkdom en interesse van het orgel te laten ervaren, zodat dit fantastische instrument niet “verloren” gaat. Met gevorderden verken ik graag de enorme rijke orgelliteratuur! Met liefde leer ik je improviseren.”

Momenteel is Hanny met veel plezier organist van de PKN Kerk in Beesd en Geldermalsen. Op 15 jarige leeftijd begon Hanny kerkdiensten te begeleiden. Onder haar handen kan het kerkorgel ook swingen! Graag improviseert ze bij de liederen.

Wil je orgelles? Neem contact op!

Jurjen de Roest

Jurjen is onze docent contrabas.
Hij heeft klassieke muziek gestudeerd in Utrecht en Rotterdam en speelt regelmatig in grote orkesten zoals het Phion en het Balletorkest. Daarnaast heeft hij ook interesse in lichte muziek.

In de lessen ga je aan de slag met een klassieke contrabastechniek, leer je strijken én plukken, en ga je samen op zoek naar repertoire dat bij je past. Er is veel aandacht voor klank, ritme, en creativiteit op het instrument.

Wil je contrabasles? Neem contact op!

Liza Meuldijk

Liza is een van onze zangdocentes

Zing je al een tijdje maar wil je meer uit je stem halen? Dan ben je bij Liza aan het juiste adres. Ze studeerde af aan het Complete Vocal Institute in Kopenhagen en is geautoriseerd CVT-docent.

In haar lessen leer jij wat je wil leren. Een uithaal in een rocknummer of een lange zachte passage in een complex jazzstuk? Een improvisatie, grunten, of een popliedje naar je eigen hand zetten? Liza helpt je met een gezonde techniek en het aanspreken van je creativiteit.

Je bent ook welkom voor een losse les om de puntjes op de ‘i’ te zetten voor een optreden, of je stem er bovenop te helpen bij (kortdurende) heesheid.

Naast het lesgeven heeft Liza ook een eigen liedjesprogramma en is ze regelmatig te gast bij een bigband of orkest.

Wil je zangles? Neem contact op!