Kunsteducatie Culemborg

Docenten

Mariette Anceaux

Mariette is onze docente voor de hobo. Zij is een enorm enthousiaste persoon die haar leerlingen motiveert en stimuleert. Haar manier van lesgeven brengt je naar de toppen van je kunnen.

Naast haar zeer ruime ervaring als docent, heeft Mariette ook als hoboïst in diverse beroepsorkesten en ensembles een actieve rol.

Wil je hoboles? Neem contact op!

Maarten Bakker

Maarten is onze docent voor de basgitaar. Voor Maarten is elke leerling anders: “Ik probeer daarom in de lessen zo veel mogelijk aan te sluiten op jouw persoonlijke interesses. Als docent vind ik het vooral van belang dat je de basis van het instrument en de muziek goed leert kennen.”

Maarten studeerde basgitaar aan de HKU en de AHK, en Docent Muziek aan het Koninklijk Conservatorium.

Wil je basgitaarles? Neem contact op!

Baxter

Baxter is één van onze docenten voor keyboard en piano. Voor Baxter is iedere student een individu met zijn of haar eigen manier van leren, uiting van creativiteit en muzikale wensen. Die kenmerken bepalen de methodiek van lesgeven zodat studenten de benodigde techniek en theorie krijgen waarmee zij hun doelstellingen kunnen bereiken.

Baxter komt uit New York en heeft daar en in ’s-Gravenhage piano en compositie gestudeerd.

Wil je pianoles? Neem contact op!

Sylvy van Bochove

Sylvy heeft aan de Academie voor Beeldende Vorming te Tilburg gestudeerd, richting Audiovisuele Vormgeving.

Beweging, voortgang en duur zijn uitgangspunten voor haar werk.
Regelmatig exposeert zij in binnen- en buitenland. Daarnaast geeft zij met plezier fotografielessen en teken- en schilderlessen. Zij werkt vanuit haar bedrijf K6 Ateliers en is verbonden aan diverse culturele instellingen. Ze werkt met groepen van alle leeftijden en met diverse achtergronden.

Haar motto: kunst verrijkt het leven en geeft je de Mona Lisa-smile.

Wil je fotografielessen en teken- en schilderles? Neem contact op!

Sietske Roscam Abbing

Sietske (1985) studeerde af voor de master jazz zang aan Conservatorium van Amsterdam (2012). Ze is actief met haar eigen band en in verschillende projecten en heeft ervaring als zangdocent sinds 2007.

“Met training en ervaring in verschillende stijlen, met name jazz, soul, singer-songwriter en cross-overs maar ook de basis van klassiek ben ik flexibel in repertoire en kan ik veel stijlen en de daarin gebruikelijke technieken faciliteren. In het algemeen streef ik altijd naar het opbouwen van een gezonde basis-techniek en flexibiliteit als uitgangspunt voor meer uitdagender technieken en effecten. Naast de techniek van het zingen kan ik met je werken aan jezelf begeleiden (op de piano) en het schrijven van eigen songs. Ik verheug me erop met jou je eigen geluid te verkennen en vergroten!”

Wil je zangles? Neem contact op!

Anniecke van Delft

Anniecke is onze docente voor de binnenschoolse en naschoolse lessen Algemene Muzikale Vorming (AMV), en één van onze docenten voor de muzieklessen op basisscholen.

Daarnaast is Anniecke dirigent van één van de Culemborgse Schoolorkesten, en is ze dirigente van het kinderkoor KEC kids.

Anniecke is afgestudeerd als Docent Muziek aan de HKU.

Wil je Algemene Muzikale Vorming? Neem contact op!

Adriaan Dropsie

Adriaan is één van onze docenten voor de klassieke gitaar en de elektrische gitaar.

Adriaans lessen worden gekenmerkt door persoonlijke aandacht met eigen lesmateriaal. Hij is allround musicus, erkend componist van het Genootschap van Nederlandse Componisten met eigen uitgeverij en webshop.

Tevens heeft hij een fluit/gitaarduo met Karin Basting: Entre Dos. Voor Art & Sofie ontwikkelt hij voorstellingen en onderwijsaanbod.

Wil je gitaarles? Neem contact op!

Geleijn van der Ham

Geleijn is onze docent voor de  accordeon.

Geleijn geeft met veel plezier en enthousiasme les aan jong en oud, beginners en gevorderden. Daarnaast speelt hij in diverse orkesten zoals: Ensemble d’ Accord, het Sirius Accordeon Quintet, Duo da Camera, Lipa, klezmertrio Vilde Katshke en Stracc.

Wil je accordeonles? Neem contact op!

Hans van der Heide

Hans is één van onze docenten voor de akoestische gitaar en de elektrische gitaar.

Hans zegt: “In de lessen werken we aan alle onderwerpen en technieken die horen bij de gitaar. Daarnaast kunnen we met allerlei muziekstijlen aan de slag: pop, rock, singer-songwriter, blues, funk, raggae, jazz, samba en bossa nova. Door deze brede aanpak blijft gitaarspelen altijd afwisselend en uitdagend.”

Hans geeft daarnaast workshops, optredens en is arrangeur en componist.

Wil je gitaarles? Neem contact op!

Sharad Joshi

Sharad is één van onze docenten voor de akoestische gitaar en de elektische gitaar.

De gitaarlessen zijn voor kinderen, jongeren en volwassenen. Je kan zowel les krijgen op de akoestische als elektrische gitaar, en in vele stijlen.

Sharad is afgestudeerd aan de HKU, en speelt gitaar in meerdere bands.

Wil je gitaarles? Neem contact op!

Peter Kann

Peter Kann is koordirigent van jongeren en jongevolwassenenkoor The Nightingale Choir .

Als koordirigent brengt Peter Kann vele jaren ervaring mee als muzikaal leider van theaterproducties, begeleider, componist en arrangeur. Kann is koordirigent sinds ongeveer tien jaar. Naast koren in Zuid-Holland heeft hij ook koorworkshops bij Theateropleiding Selma Susannah in Amsterdam waar hij ook werkt als repetitor.

Wil jij bij het koor? Neem contact op!

Leonard Krijgsman

Leonard is onze docent voor de blokfluit.

Plezier, persoonlijke aanpak en samenspel zijn belangrijke elementen in de lessen. Daarnaast komen de verschillende technieken aan bod. Bovendien is er ruimte om uit te breiden naar de altblokfluit. Ook komen de verschillende stijlperiodes aan bod: Middeleeuwen, Renaissance, Barok en Modern.

Leonard speelt zelf in diverse blokfluit-ensembles en is dirigent van één van de Culemborgse Schoolorkesten

Wil je blokfluitles? Neem contact op!

Martin Meijer

Martin is één van onze docenten voor de klassieke/akoestische gitaar.

“Tijdens de lessen wil ik graag mijn leerlingen het enthousiasme bijbrengen dat ik van mijn eerste docent heb meegekregen. Het maakt niet uit of je nu veel talent hebt of weinig, of je er voor kiest om je vaardigheden op een podium te uiten of liever muzikaal “mediteert” voor jezelf, alleen speelt of samen met anderen. Gitaarspelen is écht het leukste dat er is!”

Martin studeerde DM, UM en kamermuziek aan het Utrechts Conservatorium.

Wil je gitaarles? Neem contact op!

Olga Mertsalova

Olga is één van onze docenten voor de piano. Ze geeft klassiek en modern pianoles met veel passie en muzikaliteit. In haar lessen creëert zij een prettige en vertrouwelijke sfeer. “Ontspannen doe je door je in te spannen met plezier.”

Olga is afkomstig uit Oekraine waar zij haar diploma’s als pianodocente en pianobegeleidster behaalde aan de Hogeschool voor Muziek. Daarnaast studeerde ze aan de Pedagogische Universiteit aan de faculteit “Muziekdocent en Kunstgeschiedenis”.

Wil je piano les? Neem contact op!

Marieke Moraal

Marieke is één van onze docenten voor binnen- en naschoolse muzieklessen, en één van de coördinatoren voor de Culemborgse Schoolorkesten en werkt als vakleerkracht muziek in het (speciaal) basisonderwijs.

“Het is fijn om zo veel mogelijk kinderen muziekonderwijs te geven”, zegt Marieke, “zeker in deze tijd waarin veel leerkrachten op de scholen er niet aan toe komen. De kinderen zijn altijd blij als ik de school binnenkom met mijn gitaar en koffer vol met instrumenten! We zingen en spelen samen, bewegen, beluisteren muziek en ervaren wat muziek met je kan doen.”

Wil je muziekles? Neem contact op!

Carla van de Pol

Carla is onze docente piano voor de Music4kids projecten.

“Het is telkens weer een uitdaging om mijn leerlingen het plezier van muziek maken op de piano aan te leren.”

Carla daarnaast ook pianoles in haar privépraktijk in Elst en bij Zinder in Tiel.

Wil je pianoles? Neem contact op!

Judith Jobse

Judith is één van onze docenten voor zang.

Judith over haar lessen: “Vind je zingen heerlijk en wil je je unieke zangstem (verder) ontwikkelen? Heb je het gevoel dat je meer kunt met je zangstem dan eruit komt? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ook als je lekker vrij wilt zingen of je performance wilt verbeteren.”

Judith is internationaal bekend als zangeres en songwriter en heeft zich daarnaast gespecialiseerd in stressmanagement.

Wil je zangles? Neem contact op!

Marion Vanhoecke

Marion is onze docente voor de cello.

De cellolessen worden gegeven in een ontspannen sfeer waarbij plezier met het instrument voorop staat.

Als dochter van een pianist en klarinettiste is muziek maken bij Marion er met de paplepel in gegoten. Thuis werd er veel muziek gemaakt en was de keuze om er haar beroep van te maken een logische stap.

Marion studeerde aan het conservatorium in Arnhem. Ze heeft in verschillende orkesten gespeeld, en vormt een vast duo met een pianist.

Wil je celloles? Neem contact op!

Ruud van der Steen

Ruud is één van onze docenten drums en slagwerk. Het doel van Ruuds slagwerklessen is de leerling alle handvatten te bieden om zich zelfstandig te kunnen ontwikkelen als drummer: “Een band staat of valt met de drummer. De drummer is het fundament!”. Je leert over houding en techniek, het spelen van songs en het lezen van muziek.

Ruud is afgestudeerd aan het Conservatorium van Zwolle. Naast drumlessen geeft hij ook percussie- en djembelessen.

Wil je drums en slagwerkles? Neem contact op!

Henk van Steenis

Henk is onze docent voor de contrabas.

Henk zegt: “Ik vind het belangrijk dat de interesse en mogelijkheden van de leerling voorop staan. Mijn manier van lesgeven gaat daarvan uit. Contrabas kun je al leren spelen vanaf acht jaar. Er zijn op verschillende plaatsen (kleine) contrabassen te huur of te koop, zodat je kunt uitproberen of basspelen iets voor jou is.”

Henk heeft contrabas gestudeerd aan het conservatorium in Tilburg en hij is contrabassist bij verschillende orkesten in Gelderland en Brabant.

Wil je contrabasles? Neem contact op!

Marjoke Kager

Marjoke Kager is onze zangdocente klassiek en musical.

“Je stem ontdekken en op zoek gaan naar de mogelijkheden van je stem? Een goede zangtechniek ontwikkelen waardoor je meer plezier gaat ervaren tijdens het zingen in een koor/ensemble of als je solo zingt? Het is bij mij mogelijk, het maakt niet uit of je nog nooit gezongen hebt of al jaren zingt. Ook als je het spannend vindt om je stem te laten horen, zit je bij mij helemaal goed. Iedereen is welkom, jong, volwassenen, beginners en gevorderden.

Tevens bied ik stem training tijdens de zanglessen die ik geef, het efficiënt leren gebruiken van je stem voor bijvoorbeeld docenten of mensen die veel presentaties verzorgen.

De zangtechniek die ik aan je mee geef, kan ook heel goed worden gebruikt bij het zingen van lichtere songs uit het musical en muziektheater repertoire. Je kunt zelf meenemen wat je graag wilt zingen of we gaan samen op zoek naar repertoire dat goed bij jouw stem past.”

Wil je klassieke zang- of musical les? Neem contact op!

Marilou Krouwel

Marilou is onze docente voor de dwarsfluit.

Marilou dirigeert orkesten, koren, treedt op als fluitiste en geeft dwarsfluitles. In haar lespraktijk vind je onder meer jonge, beginnende fluitisten, volwassenen die (weer) beginnen met fluitspelen, vergevorderde leerlingen die meedoen aan concoursen en fluitisten die in orkesten en ensembles spelen. Marilou organiseert regelmatig muziekprojecten voor fluitisten, andere instrumentalisten en  zangers.

Marilou is afgestudeerd aan het Utrechts Conservatorium.

Wil je dwarsfluitles? Neem contact op!

Manon Vermeer

Manon is onze docente voor de saxofoon en klarinet.

Manon geeft les aan jong en oud, maar ook aan mensen met een verstandelijke beperking. Met die ervaring is zij nu dirigente van de Boemeltjes in Tiel.

Manon is afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Daarnaast heeft zij haar propedeuse pedagogiek behaald in Nijmegen.

Wil je saxofoon en klarinet les? Neem contact op!

Pietie Visser

Pietie is één van onze docenten voor beeldende vorming.

Pietie is docent aan Nimeto Utrecht, in de vakken: conceptdenken, vormgeven, visualiseren & styling. Zij schrijft sinds 2000 verhalen voor kinderen en sinds 2012 maakt ze illustraties bij haar eigen verhalen. Ook heeft zij een Pakhuis vol Verhalen waar zij workshops geeft voor jong en oud.

Wil je beeldende vorming les? Neem contact op!

Peter Wilms

Peter is één van onze docenten voor drums en slagwerk.

Peter vertelt: “Ben jij ritmisch aangelegd? Dan is drummen iets voor jou! Slagwerk spelen of drummen is ontzettend leuk.” Je kunt les krijgen in snare-drum techniek en drummen in verschillende stijlen. Daarnaast kun je ook orkestslagwerk leren: Pauken, xylofoon en marimba. Dan leer je ook melodieën en akkoorden spelen.

Peter speelde in tal van orkesten in binnen- en buitenland, drumde in verschillende bands en treedt tegenwoordig met marimba vaak op met zijn duo Wood & Winds.

Wil je drums en slagwerk les? Neem contact op!

Martin de Winter

Martin is onze docent voor de viool.

Martin de Winter voltooide de opleidingen Docerend en Uitvoerend  Musicus en de aantekening Kamermuziek en Orkestspel aan het Rotterdams Conservatorium en de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem. Naast zijn lespraktijk is Martin actief als concertmeester en coördinator van het Zaltbommels Begeleidingsorkest. Daarnaast is Martin ook dirigent van een van de Culemborgse Schoolorkesten

Wil je vioolles? Neem contact op!