Kunsteducatie Culemborg

Gitaar

Gitaar is onder te verdelen in twee soorten: akoestische/klassieke gitaar en elektrische gitaar. Op de klassieke gitaar kun je niet alleen klassiek repertoire spelen, maar ook popliedjes, flamenco, latin, folk of ‘fingerpicking’. Je kunt als solist aan de slag, maar je kunt ook heel goed samen met bijvoorbeeld een zanger of een zangeres, met een fluitist(e) of natuurlijk met andere gitaristen spelen.

Op de elektrische gitaar kun je o.a. pop, rock, latin en jazz spelen. De elektrische gitaar is bij uitstek het instrument om in een band te bespelen.  Binnen KEC wordt lesgegeven in alle stijlen en op ieder niveau.

Hans van der Heide

Hans is één van onze docenten voor de akoestische gitaar en de elektrische gitaar.

Hans zegt: “In de lessen werken we aan alle onderwerpen en technieken die horen bij de gitaar. Daarnaast kunnen we met allerlei muziekstijlen aan de slag: pop, rock, singer-songwriter, blues, funk, raggae, jazz, samba en bossa nova. Door deze brede aanpak blijft gitaarspelen altijd afwisselend en uitdagend.”

Hans geeft daarnaast workshops, optredens en is arrangeur en componist.

Wil je gitaarles? Neem contact op!

Sharad Joshi

Sharad is één van onze docenten voor de akoestische gitaar en de elektische gitaar.

De gitaarlessen zijn voor kinderen, jongeren en volwassenen. Je kan zowel les krijgen op de akoestische als elektrische gitaar en in vele stijlen.

Op donderdagavond geeft Sharad de cursus kampvuurgitaar voor volwassenen in de Salamaander.

Sharad is afgestudeerd aan de HKU en speelt gitaar in meerdere bands.

Wil je gitaarles? Neem contact op!

Martin Meijer

Martin is één van onze docenten voor de klassieke/akoestische gitaar.

“Tijdens de lessen wil ik graag mijn leerlingen het enthousiasme bijbrengen dat ik van mijn eerste docent heb meegekregen. Het maakt niet uit of je nu veel talent hebt of weinig, of je er voor kiest om je vaardigheden op een podium te uiten of liever muzikaal “mediteert” voor jezelf, alleen speelt of samen met anderen. Gitaarspelen is écht het leukste dat er is!”

Martin studeerde DM, UM en kamermuziek aan het Utrechts Conservatorium.

Sharad Joshi over gitaarles bij KEC