Kunsteducatie Culemborg

Hobo

“Als je de hobo hoort, ben je verliefd… “

De klank van de hobo herken je uit duizenden, hoe groot het orkest ook is, hoe luid er ook gespeeld wordt, de hobo herken je direct. Van alle instrumenten is de hobo degene met de meest bijzondere toon. Zo wist ik ook al op jonge leeftijd dat ik hobo wilde leren spelen.
De hobo is een solistisch instrument maar wordt vooral ook gebruikt in symfonie- en harmonieorkesten en in kleinere ensembles. Het is een houten blaasinstrument waarbij je de lucht door een rietje blaast, dat de hoboïst tussen de lippen neemt. Een riet bestaat uit een dubbel gevouwen stukje riethout dat de hoboïst uiteindelijk zelf leert te maken. Tot die tijd kun je uiteraard bij de docent terecht voor rieten.

De lessen voor hobo vinden meestal individueel plaats. De ontwikkeling van de leerling staat in de lessen voorop, hierop past de docent de muziekkeuze en aanpak aan. Vanaf ongeveer 8 jaar kun je beginnen met hobospelen. Het plezier en de vorderingen hangen natuurlijk ook af van wat er na de les wordt geoefend. Hobo is misschien wel het mooiste instrument, maar niet het makkelijkste!

Niels Pol

Niels Pol is onze hobodocent. Hij is een jonge, enthousiaste docent, geeft ook les in Zutphen en Hengelo. Wil je beginnen met hobo lessen of wil je graag een gratis proefles aanvragen, neem dan vrijblijvend contact op.
(foto: Ernie van Beek)

Wil je hoboles? Neem contact op!

hobo promofilmpje