Kunsteducatie Culemborg

Saxofoon

Met een saxofoon kun je alle kanten op. Het instrument is heel geschikt voor popmuziek, jazz maar ook klassieke muziek. En je kunt er goed mee samen spelen met anderen in een orkest of band. Bij Ines kun je zowel van noten leren spelen als leren improviseren. Zij begeleidt je op de piano. Aandachtspunten naast heel veel speelplezier: verbetering techniek, intonatie, inzicht krijgen in de noodzakelijkste theorie, jazz-timing, aanzet tot improvisatie, samenspel en kennismaking met diverse muziekstijlen. Twee keer per jaar een klein leerlingenconcert en stimulans tot samenspelen met anderen.

Ines Leijen

Ines is onze  docent saxofoon.

Daarnaast is zij ook koor- en ensembleleider.

Zij maakt al jaren muziek met allerlei soorten mensen. Zangkoren leidt zij in diverse muziekstijlen, en de interesse voor volksmuziek en ‘wereld’muziek brengt haar ertoe koorreizen naar Oost-Europese landen op touw te zetten.
Ervaring met de wat oudere doelgroep deed zij op bij de Nederlandse Vereniging van Huismuziek en mannenkoor ‘Voice-Male’.
Voor het KEC geeft zij  saxofoonles aan alle leeftijdsgroepen en leidt ook instrumentale workshops op wereldmuziek-gebied en een orkest voor de muzikant met ruime levenservaring organiseren.

Wil je saxofoonles? Neem contact op!