Kunsteducatie Culemborg

Slagwerk

Ben jij ritmisch aangelegd? Dan is drummen iets voor jou!
Slagwerk spelen of drummen is ontzettend leuk, omdat je er gewoon energie van krijgt én het is een heel belangrijk instrument in een band of orkest. Je bent de motor en smaakmaker voor andere instrumenten. Een band staat of valt met de drummer. Je leert alles over houding en techniek, het spelen van songs in vrijwel elke gewenste stijl (pop, jazz, latin, metal, etc.), timing en dynamiek (de essentie van drummen!), het lezen van muziek, je spullen goed opstellen en stemmen.

In de lesruimte staan drie professionele drumstellen. Daarbij is audioapparatuur aanwezig en wordt er meegespeeld met muziek.

Ruud van der Steen

Ruud is één van onze docenten drums en slagwerk. Het doel van Ruuds slagwerklessen is de leerling alle handvatten te bieden om zich zelfstandig te kunnen ontwikkelen als drummer: “Een band staat of valt met de drummer. De drummer is het fundament!”. Je leert over houding en techniek, het spelen van songs en het lezen van muziek.

Ruud is afgestudeerd aan het Conservatorium van Zwolle. Naast drumlessen geeft hij ook percussie- en djembelessen.

Wil je drums en slagwerk les? Neem contact op!

Peter Wilms

Peter is één van onze docenten voor drums en slagwerk.

Peter vertelt: “Ben jij ritmisch aangelegd? Dan is drummen iets voor jou! Slagwerk spelen of drummen is ontzettend leuk.” Je kunt les krijgen in snare-drum techniek en drummen in verschillende stijlen. Daarnaast kun je ook orkestslagwerk leren: Pauken, xylofoon en marimba. Dan leer je ook melodieën en akkoorden spelen.

Peter speelde in tal van orkesten in binnen- en buitenland, drumde in verschillende bands en treedt tegenwoordig met marimba vaak op met zijn duo Wood & Winds.

Wil je drums en slagwerk les? Neem contact op!